С участието на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган завършиха

...
С участието на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган завършиха
Коментари Харесай

Ердоган записа поредна победа. Закачи Европа за Азия

С присъединяване на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган приключиха главните монтажни работи по моста " Чанаккале 2015 ", който свързва Европа и Азия в региона на Дарданелите, заяви " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Мостът " Чанаккале 2015 " ще способства за развиването на публичните връзки сред Европа, Азия и Африка, като в същото време ще спомага за секторите на търговията и туризма, сподели Ердоган през днешния ден, поставяйки последния детайл от платното на моста.

Освен че е висящият мост с най-дълъг главен отвор в света, мостът е " фактически значимо дело с дизайнерското, инженерното, строителното и техническото познание, което носи в страната ", съобщи турският президент.

Той дефинира моста като един от знаците на Турция и загатна, че той е бил основан от голям екип от 670 инженери, над 5000 служащи, 740 строителни машини и 106 подизпълнители.

Висящият мост " Чанаккале 2015 " има главен отвор от 2023 м - най-дългия при този вид мостове в света. Името си дължи на турската морска победа в региона през 1915 година по време на Галиполската интервенция през Първата международна война.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР