С тялото се случва нещо необикновено, но нито лекарите, нито

...
С тялото се случва нещо необикновено, но нито лекарите, нито
Коментари Харесай

10 необикновени медицински мистерии, които остават загадка

С тялото се случва нещо неизмеримо, само че нито лекарите, нито откривателите в лабораториите могат да схванат какво тъкмо. Нито да проумеят аргументите, написа Novinar. Дори да си сформират някакво съмнение, те не са наясно по какъв начин да го лекуват.

Ако въпреки всичко се откри лекуване, то нормално е обвързвано с цялостна смяна на метода на живот с вярата, че един ден науката ще разреши нещата да се оправят. Такъв е сюжетът за хората с неразгадани медицински признаци. Някои са толкоз редки, че в целия свят се откриват единични случаи, а има и уникати. Изданието Research on Medical споделя за най-странните от тях. Много от описаните не са свързани с непосредствена опасност за живота, само че хората, които страдат от тях, се усещат като редки птици и мечтаят някой ден учените да съумеят да им оказват помощ, с цел да станат още веднъж като всички останали.

Кожата на австралийка " пламва " от вода

Ашли Морис от Мелбърн, Австралия, не може да плува в басейн или да си вземе топъл душ, защото е алергична към вода. Като нея са единствено още 35 души в света. Изпотяването предизвиква мъчителни зачервявания по кожата. Тя не може да гледа мелодрами, тъй като, в случай че се разплаче, очите се подуват. Ашли страда от извънредно рядко нарушаване, наречено аквагенна уртикария. Тъй като не може да стои мръсна, е привикнала да се къпе стремително за 2-3 мин., само че това след това и коства часове на мазане с противоалергични препарати. Страданието почнало на 16 година и продължава към този момент повече от десетилетие.

Жена не може да не помни нищо

Специалистите са я посочили единствено с буквите А. Ж. Тази невероятна 40-годишна жена има автоматизирана и изцяло неподвластна на надзор памет за случките в личния си живот, както и за публичните събития. Ако човек спомене пред нея случайна дата отпреди 25 година, тя незабавно започда да споделя детайлности от това какво тъкмо се е случило през съответния ден, както и за новините от това време, които са създали усещане. Помни даже какво е било времето. Лекарите дали кодовото наименование А.Ж., с цел да защитят персоналния живот и да не бъде превърната в атракция. Нейното заболяване е толкоз извънредно, че за него било измислено особено име - хипертимистичен синдром.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР