С цялата информация, която всекидневно достига до нас е трудно

...
С цялата информация, която всекидневно достига до нас е трудно
Коментари Харесай

8 “здравословни” навика, които всъщност ни вредят

С цялата информация, която ежедневно доближава до нас е мъчно да разберем кое хранене в действителност e, и кое не е здравословно. Четем едно а идната публикация опровергава това което одеве сме прочели. Ние израстваме с това което ни се споделя, че е положително и не е положително за нас. Всичко това в действителност може да бъде объркващо.

По долу са изброени осем от най-срещаните “здравословни привички ” които съм виждала най постоянно и които в действителност опустошават човешкия организъм и разум.

1. Пропускането на хранене
Да не се храним не е здравословен табиет. Метаболизма действа с помощта на питателните субстанции. Организма трябва да бъде снабдяван с жива, богата на хранителни субстанции храна ежедневно. Пропускането на хранене може да изпрати тялото в режим на недояждане, което би предизвикало задържането на мазнини и калории вместо да ги употребява и преработва.
Вместо да пропускате хранене, пробвайте се да хапнете нещо леко, като салата с разнороден тип от зеленчуци и билки а като допълнение киноа или покълнал мунг фасул.

2. Броене на калории
Организма ни преработва и употребява другия тип храна по друг метод. Броенето на калории и слагането на граници не би постигнало резултат в дълготраен проект. Фокусирайте се върху качеството на храната, а не в броя на калориите… Хранете се с природосъобразна, органична храна – такава, която може да бъде открита в природата и дано тя бъде колкото допустимо по прясна.

3. Сокоизстискване
Прясно цедените сокове са необикновен източник на субстанции, когато се вършат вярно. Но по този начин или другояче множеството от нас поръчват или си вършат сокове и смутита, наситени с натурална захар, включвайки огромно количество алено цвекло, моркови и ябълки. Прекаляването с тези три съставки би извадило от равновесие равнището на кръвната захар и би предизвикало енергиен срив в организма. Най добре е това да се заобикаля с цел да не се култивира захарната привързаност. Фокусирайте се върху пресни зеленолистни и билки, като джинджифил и кориандър.

4. Заместващите хранене блокчета
Тези блокчета са може би една от най нездравословните храни, популяризирали се в целия свят. Пропуснете авансово направените снаксове и се придържайте към потреблението на пълноценна, същинска храна. Подчинете мозъка си на това да си изградете привички да консумирате истинска храна. Вашият организъм и разум ще ви се отблагодарят.

5. Протеиновите шейкове
Много от протеиновите шейкове са наситени с генномодифицирани съставки, изкуствени подсладители и тежки метали. Също по този начин се употребяват заместители на пшеницата и соята, които могат да причинят хормонен дисбаланс, възпаления и други проблеми. Приема на същинска, жива храна ще ви набави нужните протеини.

6. Соя
90% от соята,която се отглежда в Америка е генно модифицирана. Съдържанието на фитоестроген може да аргументи хормонални проблеми. Моята рекомендация е да се заобикаля като цяло, и вместо това още веднъж предлагам да се употребява природосъобразна храна и също по този начин да се употребяват други възможности като хемп и кокосово мляко. Ако въпреки всичко консумирате соя, придържайте се към ферментиралите версии, като мисо и темпех.

7. Безглутеновите пакетирани храни
Нека бъдем наясно – без глутен не значи здравословно. Повечето от тези пакетирани артикули са цялостни с модифицирани, изкуствени съставки и захар. Те оферират ниско хранително наличие, което е типичното за този тип храни.

8. Избягването на мазнини
Мазнините са невероятни и не допускайте някой да ви убеждава в противното! Преди 20 години маркетинговия консуматор ни убеди, че мазнините в храните са повода да пълнеем, само че това въобще не е правилно. Нашия организъм има потребност от мазнини – просто би трябвало да си набираме верния тип лой. Използвайте здравословни, органични мазнини, сурово кокосово масло, яжте авокадо и снак от макадамия ядки, бадеми и орехи.

Гореописаните осем начина ви носят повече щета, в сравнение с изгода за здравето. Едно е несъмнено – колкото по природосъобразна е храната, която консумираме, толкоз по щастливи и здрави ще бъдем!

От Мирослава Свиленова

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР