С трупването по опашки за сертификати ще доведе до нов

...
С трупването по опашки за сертификати ще доведе до нов
Коментари Харесай

Лекар: Струпването на опашки за сертификати ще доведе до нов епидемиологичен взрив

С трупването по опашки за документи ще докара до нов епидемиологичен гърмеж.

Това разяснява в предаването ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София доктор Георги Миндов.

Медикът даде образец по отношение на ограниченията у нас, като засяга Англия, където сътрудниците му се готвят за стачка. Причината за тяхното неодобрение е решението на държавното управление да бъдат преглеждани присъствено всички пациенти.

Досега персоналните лекари на Острова не са правили прегледите в кабинетите си.

Д-р Миндов акцентира, че в България това обаче е процедура и общопрактикуващите лекари преглеждат и Коронавирус болните, вместо те да са преглеждани в Коронавирус зоните, които съгласно него не работели както би трябвало.

"Аз не утвърждавам това, което се случи. Но в цяла Европа има документи. Какво се случи тук? Кратките периоди и това, че хора, които не са имунизираха, "се юрнаха " по опашки или за документи или с цел да се имунизират. Това ще вдигне % на заболелите. Това ще докара до епидемиологичен гърмеж. Създаде се една суматоха в страната, хората не могат да отидат на работа ", счита лекарят.

Лекарят сигнализира за срив в Националната здравна осведомителна система, което е довело до усложнения в работата на медиците. За период от близо 24 часа доктор Миндов и сътрудниците му не са можели да вкарват нито предписания за хронично заболели, нито броя на имунизираните от тях.

"В четвъртък съм ваксинирал 12 души, само че нямах опцията да изтегля референтен номер и да дам т. нар промеждутъчен документ, който се дава след слагане на първа доза. Много огромно усложнение ни сътвори това. Хората бяха връщани, а това са хора с хронични болести с животоподдържащи медикаменти. Силно се надявам това да не продължи и през днешния ден ", показа доктор Миндов.

Според него при подобен срив на системата електронната система е била в локдаун. Д-р Миндов изрази мнение, че в случай че повода за това е засиленият интерес към имунизацията и издаването на документи, то това би било сериозен проблем и не трябва да се позволява.

"Ние също работим на първа линия и главната тежест, всички заболели, идват при нас. Освен Коронавирус има и други заболявания ", сподели още доктор Георги Миндов.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР