С три на два гласа Йоан Матев бе оправдан за

...
С три на два гласа Йоан Матев бе оправдан за
Коментари Харесай

Йоан Матев бе оправдан за убийството в Борисовата градина

С три на два гласа Йоан Матев бе оневинен за убийството с нож на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година След траял години развой в правосъдния състав е имало разнобой по основния въпрос дали тъкмо Матев е намушкал с нож починалия, изясни съдията по делото Руси Алексиев. Магистратът и един заседател са упорствали, че Матев е отговорен. Другите трима заседатели обаче са били на друго мнение, изясни съдията. Затова и присъдата е подписана с две особени мнение.

Няма спор, че Матев е бил сниман от охранителни камери наоколо до мястото, където е осъществено убийството, изясни Алексиев. Не се спори и че след това е избягал оттова. Няма обаче единодушие дали той е държал ножа, с който е погубен Георги.

Матев бе задържан две години след осъществяването на убийството. През това време полицията твърдеше, че не е серпантина да работи по случая. Едно от основните доказателства бе записът от камери в региона на постройката на БНР. Заснетият облик обаче не бе чист и се наложи изпращането му в чужбина за спомагателна обработка.

След ареста на Матев проверяващите обясниха, че показания против него е дал брат му. В непосредственост до пейката, на която умря Игнатов, бе открит и ножът. Според полицията оръжието е било прикрито в шахта, която била показана на полицията от брата на Йоан Матев..

В края на правосъдния развой прокуратурата изиска за Матев 12 години затвор. Причината е, че е упрекнат като малолетен. Самият той твърди, че няма нищо общо с закононарушението. Решението на градския съд не е дефинитивно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР