С три гласа за и двама въздържал се членовете на

...
С три гласа за и двама въздържал се членовете на
Коментари Харесай

СЕМ утвърди новия състав на УС на БНР

С три гласа " за " и двама " въздържал се " членовете на Съвета за електронни медии утвърдиха оферти от генералния шеф на Българското национално радио Милен Митев Управителен съвет на радиото. Това се случи на четвърто подред съвещание на медийния регулатор.

Съгласно Закона за радиото и малкия екран за одобряването на Управителния съвет са нужни 4 гласа. Ако на три следващи съвещания на Съвет за електронни медии не бъде реализирано това болшинство, следва взимане на решение с нормално болшинство от три гласа. " Въздържал се " гласоподаваха Пролет Велкова и Симона Велева, които обясниха, че за тях са неприемливи кандидатурите надлежно на Валери Запрянов и на Димитър Димитров.

Милен Митев благодари на Съвет за електронни медии за взетото решение:

" Решение, от което националното радио имаше потребност. Това е органът, който взима най-важните стратегически решения за ръководството на Радиото. По отношение на обвиняванията – това, което слушам, са едни изказвания не доста съответни, за които все още аз нямам никакви доказателства. Така че единственото, което мога да кажа, е, че съм предложил в състава на Управителния съвет едни потвърдени експерти, с богат опит и с потвърдени професионални качества, които имат желанието да работят за развиването на Българското национално радио ".

В новия Управителен съвет на БНР влизат журналистът Валери Запрянов, изпълняващият длъжността шеф на " Музикална къща БНР " Теодосий Спасов, шефът на дирекция " Международно съдействие " Албена Миланова и юристът Димитър Димитров. Те ще встъпят в служба след сключване на контракти за ръководство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР