С традиционното всенародно поклонение на връх Oколчица във Врачанския Балкан

...
С традиционното всенародно поклонение на връх Oколчица във Врачанския Балкан
Коментари Харесай

С традиционно всенародно поклонение на Околчица ще бъде отбелязан Денят на Ботев

С обичайното всенародно поклонение на връх Oколчица във Врачанския Балкан ще бъде маркиран Денят на Ботев и починалите за свободата и независимостта на България. 

Всенародното поклонение ще стартира с молебен, отслужен от врачанския митрополит Григорий. Тържествени слова ще произнесат ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на Враца Калин Каменов и Атанас Катрафилов - правоприемник на ботев въстаник. 

Както всяка година, и тази се чака на Околчица да се съберат доста хора от цялата страна. Предимно пешком или с колела, към историческия връх ще потеглят и доста врачани. 

Винаги съм ходил на Околчица с едно възприятие на поклонение към подвига освен на Ботев, само че и на всички млади момчета, потеглили към този връх. Дано на сирените в 12ч. всички да спрем и да помислим за малко - съобщи гражданин на града. 

След сирените венци и цветя ще бъдат поднесени на паметника на Околчица. В параклиса в подножието на върха ще бъде отслужено малко заупокойно моление за починалите за свободата на България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР