С това заглавие започва и особено примамливия и богат афиш

...
С това заглавие започва и особено примамливия и богат афиш
Коментари Харесай

“Лястовичката” отново ще долети на русенска сцена

С това заглавие стартира и изключително примамливия и богат плакат на Русенската опера за последния месец от 2022-ра година.

Замислена като план за внушителна оперета, с лекотата, хубостта и изяществото на мелодичните линии, с живия разговор на майсторското либрето, с шармантността, коятоносят годините от началото на ХХ век, когато се развива действието, „ Лястовичката “ е тази опера, която най-точно импонира на историческия и културен образ на европейски град, какъвто е Русе.

Със своя лиризъм и ефирна мечтателност, постановката носионези чувства, които незабавно придвижват всеки в най-красивите и най-безгрижни дни от младостта на двама влюбени.

 Вечните тематики за любовта и за силата на трагичния житейски избор сред идеалите на романтиката и неизбежността на прагматизма в действителната реалност, хвърлят в океана от страсти и героите в операта, само че и публиката, покорена от артистизма на артистите и от силата на музикалните внушения.

Над всичко, обаче, се извисяват любовта и хубостта.

В ролята на Магда де Сиври - неподправената и надарена Нели Петкова, а като нейната огромна обич Руджеро, на сцената ще й партнира Борис Луков.

Сопраното Теодора Чукурска ще забележим и чуем като камериерката на Магда - Лизет. А основната роля на поета Прюние и този път ще извърши Георгиос Филаделфевс.

Рамбалдо - Стоян Стоянджов

Перишо - Теодор Петков

Гобин - Догуш Атеш

Кребийон - Стилян Цветков

Ивет - Петя Цонева

Бианка - Анна Карадимитрова

Сузи - Андреана Николова

Диригент ще бъде Вилиана Вълчева.

Режисьор е Татяна Соколова.

Хормайстор - Стелияна Димитрова - Хернани.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР