С топли послания, бели цветя и свещи приятели, съученици и

...
С топли послания, бели цветя и свещи приятели, съученици и
Коментари Харесай

Влаковата катастрофа в Гърция: Послания, бели цветя и свещи за 15-годишния Панайотис

С топли послания, бели цветя и свещи другари, съученици и учители от Първа гимназия „ Елефтериос Кордельос “ в Солун се сбогуваха с 15-годишния Панайотис Бурназис , най-младата жертва при трагичния влаков случай в Темпи от 28 февруари, когато починаха общо 57 души, съобщи АНА-МПА.

„ Мъртвите деца в никакъв случай не напущат домовете си, те се трансформират в ангели и бдят над нас “, „ Скъпи Пано, бди над нас от там горе “, „ Завинаги ще останеш в сърцата ни “, „ Единствената ми разтуха е, че там високо ще бъдеш в прегръдките на баща си и майка си “, бяха единствено някои от посланията, окачени по стените в учебното заведение.

„ Когато ни оповестиха за Панайотис, обстановката беше доста сложна. В нашето учебно заведение половината от децата в класните стаи бяха онемели, а останалите ридаеха “, описа Антонис Теохаропулос, шеф на гимназията.

Първоначално на чина на момчето са били сложени фотографията му и голям брой листчета с послания . В следствие са основани два обособени къта отвън класната стая, отдадени на Панайотис.

„ Всички оставиха бели цветя и своите послания за трагичната му загуба. Всички те са адресирани до Панайотис “, показа трогнатият шеф.
Както акцентира той, децата изпитват по едно и също време горест и яд от несправедливата загуба на своя съученик. След нещастието в учебното заведение не са могли да продължат да следват нормалната просветителна стратегия. „ Целта ни е постепенно да се върнем към естествения живот “, сподели Антонис Теохаропулос, като осведоми, че психолог и обществен служащ ще посетят учебното заведение, с цел да окажат психическа поддръжка на децата и ще посъветват ръководителите по какъв начин да се оправят със обстановката в бъдеще.

При челния конфликт на пътнически и товарен трен предишния вторник покрай долината Темпе (Темби) сред планините Олимп и Оса в Гърция починаха 57 души. Много от умрелите бяха на възраст сред 20 и 30 години . Поради случая в страната беше разгласен тридневен печал, а от началото на март до момента се организират манифестации и митинги.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР