С типичната си широка усмивка и с наказателния кодекс в

...
С типичната си широка усмивка и с наказателния кодекс в
Коментари Харесай

Усмихнат и с наказателния кодекс в ръка, Сергей Харварда дойде в съда, за да гони прокурора

С типичната си необятна усмивка и с наказателния кодекс в ръка, мнимият народен представител Сергей Димитров - Харварда пристигна в Пловдивския областен съд, с цел да гони прокурора по делото си. Още преди да е стартирало съвещанието, Харварда сподели на арбитър Божидар Кърпачев, че няма да одобри обвинителния акт и желае прокурор Недялко Мавродиев незабавно да си направи отказ. По-късно посочи, че представителят на държавното обвиняване бил привързан, тъй като го бил описал като най-големия изверг.
Прочетете още
Сергей Димитров е с повдигнато обвиняване, че на неустановени дати в  интервала от месец януари 2020 година до месец юли 2022 година, в Пловдив, Асеновград, Карлово, село Розино и в село Брестовица е измамил голям брой лица, с което им е взел общата сума от 326 533,65 лева

Харварда се стартирал като политическа фигура и народен представител от Политическа партия „ Продължаваме промяната ”. „ Рекламирал “ се във Facebook, където се представял себе си с изключение на като народен представител, юрист, политик, специалист по ромските въпроси и други длъжности. След като спечелил доверието на хората, съумял да измами десетки по разнообразни способи.

Екстравагантен, подреден, ухилен, разговорлив и безапелационен – по този начин го дефинират и десетките по коридорите на съда, пристигнали да си търсят парите.

В предходното съвещание, делото беше върнато на прокуратурата за премахване на грешки по обвинителния акт, които нарушават правата и на обвинения и на потърпевшите. Днес Харварда и бранителят му юрист Бахов изложиха същите претенции. Този път обаче те не бяха признати от съда, а след дълги диалози сред страните и разяснение на Сергей Димитров, каква присъда би получил при особеното протичане на делото, той най-после реши „ Давай по съкратеното. ” (б.а. при този тип произвеждане обвиненият признава обстоятелствата и събитията разказани в обвинителния акт и се употребява с 1/3 по-ниска присъда).

„ Почти всичко ще оправдая, в случай че тръгне по общия ред, почтено ти споделям. Клякам на кратко единствено поради присъдата ”, добави със самочувствие Харварда, гледайки съдията по делото.

Съдът изрази подготвеност още през днешния ден да завърши делото по съкратеното произвеждане, само че Сергей реши, че ще апелира решението - обвинителния акт да не се върне на прокуратурата, поради това, че въпреки всичко желае различен прокурор.

Срокът за това обжалване е 7-дневен пред Окръжен съд-Пловдив.

След съвещанието прокурор Недялко Маврудиев отхвърли коментар пред медиите.

Ако въпреки всичко въззивната инстанция удостовери решението на Районния съд, то идващото съвещание ще се организира на 14 юни тази година. На него се чака Харварда да признае виновността си, в случай че несъмнено дотогава бръмбарите в главата му не пожелаят друго.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР