С тържествени богослужения православната ни църква празнува Рождество Христово, един

...
С тържествени богослужения православната ни църква празнува Рождество Христово, един
Коментари Харесай

Рождество Христово е, един от най-светлите християнски празници

С тържествени богослужения православната ни черква чества Рождество Христово, един от най-големите и най-светли християнски празници. Според християнското обучение Божият наследник Исус Христос се е въплътил от Светия Дух и се е родил от Дева Мария поради спасението на човешкия жанр. Рождението му е станало преди повече от 2000 години в пещера до дребния град Витлеем.

Празничната света литургия в патриаршеския храм " св. Александър Невски " ще бъде излъчена директно по стратегия " Хоризонт " на БНР след 9:30 часа.

" Днес Дева ражда Свръхестествения и земята сервира пещера на Непристъпния, ангелите с пастирите славословят, а мъдреците със звездата пътешестват, тъй като поради нас се роди Младенец - Предвечният Бог ". Така един от празничните химни, които ще огласят тържественото свещенодействие през днешния ден, пресъздава в резюме и в поетична форма едно от най-радостните събития в духовната история на човечеството - рождението на Спасителя на света. В песнопенията на празничната литургия църквата свидетелства, че Христовото Рождество озари света със светлината на богопознанието.

 Рождественски литургии ще бъдат отслужени в цялата страна. Службата в катедралата " Св. св. Кирил и Методий " в Ловеч ще се води от ловчанския митрополит Гавриил.

За огромния християнски празник той пожела:

" Уважаеми радиослушатели, братя и сестри, сърдечно Ви поздравявам  с великия мироспасителен празник на Рождеството по плът на нашия  Господ и избавител Исус Христос. Желая ви здраве и Божие снизхождение! Нека Божият мир, възпят в Рождественската нощ  от светите ангели да бъде в нашите сърца, в нашите домове, в нашата страна и в целия свят. Слава висините Богу и на земята мир, сред индивидите снизхождение.  Честито Рождество Христово! Божието благословение, Божията берекет, да бъде върху всички вас! ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР