С рок хитове ще се надъхват за вота на 14

...
С рок хитове ще се надъхват за вота на 14
Коментари Харесай

Коя е любимата рок група на Радев и Герджиков

С рок шлагери ще се надъхват за вота на 14 ноември двамата любимци Румен Радев и Анастас Герджиков. Оказва се, че суровият военачалник и миролюбивият професор имат сходни музикални усети. Ректорът на Софийския университет си пада най-вече по " Пинк Флойд ", която е измежду обичаните банди и на Радев. 

" Обожавам групата, до момента в който са към момента дружно всички. Нито Уотърс без " Пинк Флойд " е същото, нито противоположното. Обичам по-старите им албуми, без последните два, които са без него ", признава Герджиков. Гледал е няколко пъти онлайн Уотърс, изпуснал го веднъж през 1990 година на Стената в Берлин, макар че е бил на 30 километра оттова. Професорът слуша в унес и парчето на Куин " In the lap of the gods ". Всеки път откривал нещо ново в него. Припевът звучи като арабски песнопения, добавя професорът.  От дете харесва и " Дийп Пърпъл ", които непрекъснато сменят стиловете, само че постоянно са изобретателни.

Като ректор на Софийския университет желал да направи китариста на " Куин " Браян Мей почетен лекар на вуза, само че поканата не стигнала до него. Радев пък посреща солиста на " Айрън Мейдън " Брус Дикинсън, когато още е командир на авиобаза " Граф Игнатиево ".  

Герджиков за малко е свирил на китара, само че нямал време и непримиримост да стане добър музикант, тъй като наблягал на латинския и други значими предмети. За разлика от него, Радев в седми клас спечелил съревнование сред школите по класическа китара от цяла България, написа " Марица ".

Ректорът обаче може да се похвали с арест в милицията по времето на соца поради музикалните си увлечения. Ходел да си купува плочи пред НДК и бил спретнат с още няколко младежи. След няколко часа в ръководството ги пуснали. Преди да си тръгнат обаче, им споделили: " А в този момент да подпишете една декларация, че няма да слушате хевиметъл! ". Ние казахме, че не слушаме такава музика, само че те бяха упорити: " Ами ние, тъй като се плашим от хевиметълистите, караме всички да подписват такава декларация ", спомня си ректорът. Той обича да разпуска и с филмовата музика на Енио Мориконе, а в класацията на обичаните му групи попадат също унгарците от " Омега " и " Анатема ". 

Алън Парсънс и неговата тайфа постоянно са слушани от Радев и брачната половинка му Десислава. Въпреки че са рокаджии, обичаната фамилна ария е " Аз ти числя се " в осъществяване на Анастейша и Ерос Рамацоти.

Президентът и половинката му постоянно са забелязвани да посещават оперни представления. Сред най-харесваните са " Турандот " на Пучини и " Пръстенът на нибелунга " на Вагнер. Герджиков пък избира от класиците Моцарт. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР