С решението се упълномощава министъра на вътрешните работи Калин Стоянов

...
С решението се упълномощава министъра на вътрешните работи Калин Стоянов
Коментари Харесай

МС одобри проект на споразумение между МВР и МО за БТР-ите, предназначени за Украйна

С решението се упълномощава министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да организира договарянията и да подпише съглашение, при условия за следваща ратификация.

Правителството дава също и единодушие за краткотрайно използване на съглашението от датата на подписването му до влизането му в действие.

Предоставянето на бронираната техника, която не се употребява от Министерство на вътрешните работи, бе контрактувано при визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в България.

Броят на машините е към 100. Към машините страната ни ще даде и аварийни елементи за обслужването им.

Става въпрос за бойни машини от 60-те и 70-те години. Закупени са по време на Възродителния развой, само че в никакъв случай до момента не са влизали в приложимост. Собственост са на Министерство на вътрешните работи, като от там са изразили мнение, че не са им нужни.

През последните 25 години поддръжката и съхранението на въпросната техника изисква обилни финансови разноски от бюджета. Също по този начин тази техника мъчно би била използвана в осъществяване на главните задания на Националната работа " Жандармерия ". Поради тези аргументи, огромна част от тази техника е оповестена за техника с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР