С решението на стюардите на Гран При на Саудитска Арабия

...
С решението на стюардите на Гран При на Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Обновено класиране при отборите във Формула 1 след Гран При на Саудитска Арабия

С решението на стюардите на Гран При на Саудитска Арабия да анулират 10-секундното наказване на Фернандо Алонсо, което коства на испанеца подиума в Джеда, настъпи една значително смяна в класирането при тимовете след втория старт за сезона във Формула 1.
 Обрат! ФИА върна подиума на Алонсо Обрат! ФИА върна подиума на Алонсо
След като истинския ред на финиширане бе възобновен и Алонсо още веднъж бе класиран на подиума активът на неговия тим Астън Мартин се усили от 35 на 38 точки. В същото време екипът на Мерцедес, чийто водач Джордж Ръсел бе класиран на подиума след първичното решение Алонсо да бъде осъден, губи три пункта и в този момент също е с актив от 38.
 Обновено класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Саудитска Арабия Обновено класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Саудитска Арабия
В този случай, с цел да се реши кой от двата тима ще бъде класиран по-напред се вземат под внимание резултатите на техните водачи в обособените надпревари. Тъй като Алонсо и Астън Мартин имат две трети места в първите два старта за сезона, а Мерцедес са с най-хубаво достижение от четвърто място (на Ръсел в Джеда) екипът от Силвърстоун получава преимущество и заема втората позиция във краткотрайното класиране в конструкторския шампионат. Начело с 87 пункта продължава да е отборът на Ред Бул, който има две двойни победи в първите два кръга за годината.
 Серхио Перес победи в Джеда, Верстапен стигна до второто място Серхио Перес победи в Джеда, Верстапен стигна до второто място
Пълното актуализирано класиране при тимовете във Формула 1 след Гран При на Саудитска Арабия: 

1. Ред Бул – 87 
2. Астън Мартин – 38 
3. Мерцедес – 38 
4. Ферари – 26 
5. Алпин – 8 
6. Алфа Ромео – 4 
7. Хаас – 1 
8. Уилямс – 1 
9. Алфа Таури – 0 
10. Макларън – 0

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР