С решение на ръководството на Арсенал АД и Арсенал-2000 АД,

...
С решение на ръководството на Арсенал АД и Арсенал-2000 АД,
Коментари Харесай

Заплатите в казънлъшкия завод Арсенал се вдигат за 5-ти път тази година

С решение на управлението на " Арсенал " АД и " Арсенал-2000 " АД, работните заплати на чиновниците в оръжейния цех в Казанлък се покачват, считано от 1 ноември. Това е петото следващо нарастване на възнагражденията през тази година, удостовери за Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на " Арсенал " АД инж. Николай Ибушев.

Това е и най-голямото нарастване по отношение на останалите четири за годината. То е в размер на 15% над контрактуваната съществена работна заплата, респективно и на тарифните ставки на работещите на сделна система на възнаграждение (трудовото заплащане се дефинира съгласно изработеното). С това нарастване междинната работна заплата в сдружението доближава 2020 лв..

Идеята на управлението е, чиновниците да получат увеличените си хонорари преди Коледните и Новогодишни празници. Заедно с тях, за Коледа те ще получат и спомагателни празнични ваучери за храна на стойност 200 лв., в допълнение на ежемесечните ваучери, които са на същата стойност. " Няма да допуснем инфлацията да изпревари междинната работна заплата в сдружението ", разяснява за Българска телеграфна агенция инж. Николай Ибушев.

Така през 2022 година, междинната работна заплата в " Арсенал " нараства с 63% по отношение на тази през 2021 година. С петото нарастване за годината се усилва и минималната работна заплата в сдружението. Тя става 830 лв., което се чака да стане на национално равнище през 2023 година. " Целта е да обезпечат положителни приходи и успокоение за чиновниците, без значение от спешната обстановка в международен мащаб ", разясняват от управлението на оръжейния цех.

Ще напомним, че при започване на май оpъжeйният зaвoд " Apceнaл " AД в Kaзaнлъĸ oбяви пoчти 300 cвoбoдни paбoтни мecтa. Tъpcеха ce ocнoвнo paбoтници, нo и имaше и пoзиции зa xopa c виcшe oбpaзoвaниe, пpeдимнo инжeнepнo.

Πo-гoлямaтa чacт oт oбявeнитe пoзиции бяха зa пpoфecиитe: фpeзиcти, oĸaчecтвитeли, мaшинни oпepaтopи, нacтpoйчици и дpyги paбoтници в пpoизвoдcтвoтo. Cвoбoдни мecтa имaше и зa oгняpи и ĸoпaчи нa ĸaнaли, зa ĸoeтo нe ce изиcĸвa oбpaзoвaниe.

" Apceнaл " AД e eдин oт нaй-гoлeмитe paбoтoдaтeли в Бългapия и ocнoвeн paбoтoдaтeл в Kaзaнлъĸ и peгиoнa. Πo oфициaлни дaнни, зaвoдът имa нaд 10 000 cлyжитeли и paбoтници и нaд 1200 дyши тexничecĸи пepcoнaл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР