С решение на Министерския съвет днешният 14 април е обявен

...
С решение на Министерския съвет днешният 14 април е обявен
Коментари Харесай

Събота е Ден на траур! Почитаме жертвите от касапницата на Тракия

С решение на Министерския съвет днешният 14 април е разгласен за ден на народен печал за жертвите от тежката злополука на автомагистрала „ Тракия “.

Правителството изрича своите съболезнования на околните на починалите.

В тяхна памет националните знамена на всички държавни институции ще бъдат свалени на половина.

Президентът Румен Радев, министър председателят Бойко Борисов и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева изрекоха съболезнования на околните на жертвите.

" С дълбока тъга одобрих новината за ужасяващата злополука на рейс, която лиши живота на български жители. В този тежък за вас миг, позволете ми да споделя най-искрена и човешка съпричастност и взаимност “, показва Цвета Караянчева.

Тя показва убеденост, че виновните институции ще създадат всичко допустимо аргументите за случая да бъдат открити и ще бъдат подхванати нужните ограничения за ограничение на войната по пътищата.

Караянчева пожелава скорошно възобновяване на ранените жители.

" Изказвам откровени съболезнования на фамилиите и околните на починалите при трагичната злополука на автомагистрала „ Тракия “ през днешния ден. Както аз, по този начин и цялото ни общество, сме съпричастни с болката и скръбта ви ", написа президентът Радев във " Facebook ".

Поднасям откровените си съболезнования на околните на починалите в днешната тежка злополука на Автомагистрала " Тракия ", написа министър председателят Бойко Борисов в профила си в обществената мрежа.

" Надявам се всички потърпевши бързо да се възстановят. От страна на лечебните заведения и институциите са подхванати всички ограничения за оказване на помощ на нуждаещите се ", написа още министър председателят.

В рейса са пътували 45 души, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Официално доказаните жертви са 6, 22 души са ранени, сподели вътрешният министър Валентин Радев. / Трафик Нюз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР