С развитието на технологиите все по-отчетливо на телевизионния пазар навлиза

...
С развитието на технологиите все по-отчетливо на телевизионния пазар навлиза
Коментари Харесай

Над 120 000 домакинства ползват нелегално платена телевизия

С развиването на технологиите все по-отчетливо на телевизионния пазар навлиза нов тип пиратство, предлагащо " безвъзмездна телевизия ", посредством IPTV боксове в Интернет. От това наличие, върху което не са платени авторски права, налози, обществени осигуровки и заплати, се възползват най-малко 120 000 семейства. Възможно е даже обсегът на потребителите, ползващи услугите на този вид незаконни снабдители, да доближава 314 хиляди семейства, сочи национално представително изследване на " Алфа Рисърч ", направено по поръчка на Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО) и оповестено във вторник

Ползвателите на платени тв услуги в България са 2.42 милиона като 87 на 100 от тях имат подписан контракт с снабдител. Динамично развиващият се пазар обаче води и до нелоялни практики на оператори в сивия бранш. Поради нарастването на интернет платформите за достъп до наличие, потребителите стават все по-изискващи, отказващи да заплащат за пакети стратегии, които действително не употребяват.

" Анализът на изследването демонстрира какъв брой мъчно е да бъде направена действителна оценка на пазара с толкоз доста на брой дребни играчи. Това би могло да се случи само при цялостно статистическо броене на популацията. Именно по тази причина данните от което и да било изследване не могат и не би трябвало да се вземат като база при договарянето на цена за клиент от продаващите наличие ", разяснява Ангел Василев ръководител на БАБТО.

Организацията предизвестява за казуса с " безплатната телевизия ", с цел да вземат ограничения както доставчиците, по този начин и институциите, поради на променената софтуерна среда и развиване на пазара.

От " Алфа Рисърч " регистрират три специфики на пазара за платена телевизия и интернет, които би трябвало да бъдат следени и взети поради при разбора на данните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР