С развитието на науката и технологията, както и повишаването на

...
С развитието на науката и технологията, както и повишаването на
Коментари Харесай

Историята за развитието на двойната камера на Huawei

С развиването на науката и технологията, както и повишението на виталния стандарт на хората, смарт телефоните стават все по-популярни и значими устройства при снимането в всекидневието. Както знаем, SLR камерите са бенчмарк за професионалната снимка, а и значима част от оборудването на професионалните фотографи. Въпреки това те са тежки и обемисти, надлежно неуместни за носене, и потреблението им е комплицирано. Затова множеството хора не биха избрали професионална камера за всекидневна приложимост. Това слага високи условия към фотографските благоприятни условия на смарт телефоните.

Във фотографията се изисква задоволително светлина и фокус, с цел да може да се направи фотография на далечно разстояние, която да е светла и ясна, по тази причина професионалните камери са толкоз огромни, а лещите - дълги. Смартфонът е тъничък, както е показано на фотографията по-долу, дебелината на мобилната леща е едвам 1/40 от общоприетата професионална камера (основа и модул на лещата). Следователно заради ограничеността на структурата на телефона, няма по какъв начин лещата му да е толкоз огромна, колкото тази на професионалната камера. Същевременно би трябвало да дава отговор и на увеличаващите се условия към фотографията. Е, какъв би трябвало да е смарт телефонът?

Как може качеството на смарт телефон фотографията да подхожда на резултата от SLR и даже в някои обстановки да го надминава? Това се трансформира в новото предложение в мобилната промишленост. Всички знаем, че хората, както и доста дребни животни, имат дребни очи, само че могат да виждат далеко ясно. Смартфонът на Huawei, основан върху това изказване, предложи като решение двойната камера, посредством която да реализира резултати, които са били вероятни единствено с професионална камера в предишното.

Смартфонът Huawei има неповторима стратегическа визия. Всъщност, марката е осведомен с бъдещите софтуерни трендове при смарт телефон фотографията от дълго време. Още през 2011 година Huawei стартира да изследва технологията за двойната камера на телефоните.

До 2013 година, двойната камера на Huawei реализира нов напредък и сполучливо разви ISP технологията. През декември 2014 година, сполучливо стартира първата двойна камера на смарт телефона Honor 6 Plus.

Смартфонът с двойна камера има високи условия както за хардуер, по този начин и за програмен продукт, а това е голямо предизвикателство пред фирмите за мобилни телефони. Първо, структурата на дизайна - би трябвало да се сложи двойна камера в модула за камера, която да е по-малка от 5мм. Освен това, би трябвало да се подсигури резултатът за изясненост, да няма отражения и други знаци за показване, които водят до условия с изключителна точност за дизайна и процеса на произвеждане. На второ място, в софтуера - по какъв начин двете камери да работят добре дружно, да обезпечат задоволителни изясненост, бляскавост, плътност на цветовете на картината и така нататък Трето, при хардуера - двойните камери слагат на напред във времето условието към високата продуктивност на чипа ISP. Това са провокациите, които е нужно да се преодолеят.

Huawei продължава да учи и развива нови технологии за двойната камера. Екипът от R&D (проучване и развитие) дружно с лабораторията Huawei 2012 и екипи от международни топ учени, отдадени на логаритми и чипове, и водещата международна компания за камери - LEICA, си сътрудничат в проектирането и производството. Накрая, през 2016 година, Huawei анонсира новия висок клас двойна камера Leica за Huawei P9/P9 Plus и Huawei Mate 9.

До 2017 година Huawei продължи да усъвършенства технологията си за двойна камера и сполучливо пусна на пазара Huawei P10 и Huawei P10 Plus с двойна Leica камера.

Е, какви са преимуществата на смарт телефоните Huawei с двойна Leica камера? Нека разгледаме...

На първо място, двойните камери могат да записват възприятието за дълбочина, придават стерео усещане на фотографията, артистичен резултат в необятна апертура, дружно с 3D технологията за лицево различаване на Huawei, опциите за снимане са доста повече. Затова портретният режим на Huawei P10/P10 Plus се оправя чудесно.

Второ, с помощта на използването както на двойна, по този начин и на цветна камера при Huawei P10/P10 Plus, монохромният обектив може да схване повече светлина от общоприетата камера и по този начин, даже да се снима при ниско равнище на осветеност, фотосите се получават добре.

Трето, Huawei P10 и P10 Plus имат 20 MP монохромна камера, с цел да може да снима същински черно-бели фрагменти от хардуера - сивото, черното и бялото стоят натурално, доста ясно (както на фотосите по-долу, дясната е мощно доближена част от лявата снимка) и се придава доста прелестно чувство за изкуство.

Четвърто, поради двойната камера, Huawei P10 и P10 Plus поддържат също 2X хибриден зуум, с цел да може при доближаване на фотографията да се вижда по-ясно, а и е по-лесно да се прави комбинация когато снимаш.
Пето, мобилният екип от изследователския център на Huawei си е сътрудничил с екип на Leica, с цел да проучат технологията на камерата и създават дружно двойната камера Leica, която е употребена в телефоните на Huawei, които са с неповторими и красиви цветове. Потребителите могат да изберат телефон по отношение на своите цветови желания (стандартни, ярки или пък по-нежни).

Huawei способства доста за развиването на смарт телефон фотографията, издигайки камерата на смарт телефона на по-високо равнище. След лансирането на двойната камера Leica в Huawei P9, другите производители на смарт телефони също се причислиха към концепцията за двойна камера в смарт телефоните, в противоположен случай щеше да е отстранена като алтернатива от потребителите. Huawei докара до нова гражданска война в технологията на смарт телефон камерата, повеждайки нова наклонност при двойните камери в умните телефони.

Тук споделяме няколко фотоси, направени с Huawei P10 Plus, с цел да се убедите във фотографските качества и чара на двойната камера Leica в P10 Plus.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР