С разпит на свидетели продължи днес заседанието по делото срещу

...
С разпит на свидетели продължи днес заседанието по делото срещу
Коментари Харесай

Свидетел: В джипа на Семерджиев имаше две момичета, едната каза: „Бързо, че убихме хора“

С разпит на очевидци продължи през днешния ден съвещанието по делото против Георги Семерджиев, обвиняем за злополуката на столичния бул. „ Черни връх “, станала на 5 юли предходната година и лишила живота на две млади дами.

По време на съвещанието в Софийския градски съд един от очевидците – Марио Гюзелев, управлявал мотор наоколо до мястото на случая и станал директен очевидец на случилото се,

които след удара са напуснали местопроизшествието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че не ги е видял да излизат от автомобила, който бил раздран от удара, само че ги чул да си приказват, отдалечавайки се.

„ Покрай мен минаха две дами, от които едната придържаше другата. Едната хленчеше, а другата споделяше:

По думите му, той е видял в предната част на авариралия автомобил маратонка и дамска чанта, която била долу до предната пасажерска седалка.

„ Целта ми, за която стопирах, беше да оказа помощ. Ходил съм на курс за оказване на първа помощ и първата ми мисъл беше да оказа помощ на някого, в случай че има потребност от първа помощ “, уточни още очевидецът. Според показанията му черният автомобил минал на червен светофар, като направил същото и на кръстовище на бул. „ България “, намиращо се наоколо до мястото на случая.

Свидетелят описа още, че не видял кой ръководи автомобила, а след произшествието на място били останали само телата на двете блъснати дами.

Според прокурор Чавдар Железчев показанията на този очевидец, в частта им, в които той твърди за други две дами, били в автомобила, не кореспондират с останалите събрани доказателства.

„ Считаме, че тази информация не се удостоверява от доказателствената цялост. За нас, в огромна степен на решителност, е бил самичък в автомобила “, разяснява представителят на държавното обвиняване. Според него свидетелските показания възпроизвеждат субективните усещания на очевидците, а в сегашното произвеждане по-важни ще са експертните изводи за придвижването на автомобила, скоростта и другите условия към злополуката.

Други очевидци по делото, разпитани през днешния ден от съда, също потвърдиха за висока скорост на автомобила преди злополуката, както и за прекосяването му на червен сигнал на светофара.

По време на днешното съвещание ръководителят на правосъдния състав заличи една част от очевидците, защото показанията им са свързани с едни и същи условия. Делото следва да продължи с разпити на движимости лица и изводи от експертизи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР