С разгорещен дебат депутатите приеха на първо четене промените в

...
С разгорещен дебат депутатите приеха на първо четене промените в
Коментари Харесай

„Възраждане“, БСП и Гела в общ кюп за прането

С развълнуван спор депутатите одобриха на първо четене измененията в Закона за ограниченията против изпирането на пари. ЗА гласоподаваха 146 депутати, срещу се оповестиха 36-те депутати от „ Възраждане “, а 16- те гласа „ въздържал се “ пристигнаха от Българска социалистическа партия и самостоятелния народен представител Радостин Василев.

В претекстовете на вносителя Министерски съвет е записано, че в законопроекта ес залага ефикасен механизъм за идентифициране на лицата, които дават услуги по дружествено ръководство (това са например юристи, счетоводители, данъчни съветници и други) и на съответни процедури за тяхната инспекция. Депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров сподели:

“Това е 1 от четирите сериозни закона, свързани с еврозоната. Сега ще види кой кой е в това Народно заседание.

Лидерът на “Възраждане ” Костадин Костадинов възрази:

„ Този закон на процедура представлява едно следващо вмешателство във вътрешните ни работи ”.

Заради събраните над 600 000 подписа за осъществяване на референдум против въвеждане на еврото у нас съпартийката му Цвета Рангелова посочи, че законопроектът опонира на Закона за адвокатурата, който изисква от юриста да пази професионална загадка за клиента си.

„ И аз на следващия ден ще бъда изправена пред алтернативата да предпочитам да клеветя в нарушаване на адвокатската си загадка против своя клиент, с цел да не бъда санкционирана от държавната институция, която би трябвало това да работи ”.

Сходни опасения изложиха и от “Има подобен народ ”. Ивайло Вълчев съобщи:

“Знаем, че подобен закон е необходим. Имаме терзанията, че в него са заложени прекалено много субективни критерии, които не е доста ясно, към момента, по какъв начин се ползват ”.

Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев акцентира:

“Става въпрос не за доносничество във връзка с клиенти, а става въпрос за ограничения, които да не разрешат, през скрити сметки; през неидентифицирани лица, да се финансират терористични организации и организации, занимаващи се с това да подкрепят лица, сложени под наказания ”.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР