С Радев имаме абсолютно различна философия относно военната помощ за

...
С Радев имаме абсолютно различна философия относно военната помощ за
Коментари Харесай

Зеленски дипломатично за Радев: С него имаме абсолютно различна философия относно военната помощ за Украйна, но няма да го критикувам

С Радев имаме безусловно друга философия по отношение на военната помощ за Украйна. Това разяснява президентът на Украйна Володимир Зеленски в отговор на журналистически въпрос по отношение на диалога му с президента Румен Радев, съобщи " Фокус ".

" Като цяло считам, че вие поставяте подобен въпрос и че това ще се демонстрира по малкия екран това приказва, че вие сте демократична страна. Смятам, че това е най-важното. На никой човек не може да му се дава опция да изрича единствено своята позиция, тъй като постоянно ще се откри някой, който е по-умен от теб. Днес общувах с президента, той изрече своето мнение по отношение на поддръжката с оръжие. Веднага би трябвало да кажа, че във всички други аспекти - енергетика, формулата на мира, ние имахме цялостно единодушие. По отношение на помощта за защитата на Украйна имаме разнообразни визии. Той счита, че това би означавало ескалация да се дава на Украйна помощ, а аз считам, че не - това е отбрана. Това е безусловно друга философия ", изясни той.

" Няма да подлагам на критика президента, аз съм на посетители. Аз почитам вашата страна и вашия избор. Много е значимо, че поддържаме връзка ", акцентира Зеленски.

" Той като висш главнокомандващ ми сподели, че не може да допусне да се понижи въоръжението на българската войска и това е повода да не поддържа Украйна. А аз намерено му споделих, че в случай че ние паднем, а Русия продължи напред, вашето оръжие няма да стигне за нищо. Аз не желая да унизявам никого. Не недооценявам армията на България. На нас също не ни стигна въоръжението, на нас ни помагаха сътрудниците. Много е мъчно да се бориш с такива ресурси. Да, ние десетки пъти ги намалихме тези ресурси, само че на каква цена ", посочи украинският президент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР