С пролетта идва и желанието за възраждане и нови предизвикателства.

...
С пролетта идва и желанието за възраждане и нови предизвикателства.
Коментари Харесай

Най-вълнуващите научни открития през март

С пролетта идва и желанието за възобновление и нови провокации. „ Сайънс Фокус “ подбра обичаните си научни достижения през месец март, написа БГНЕС.

Тестване на ловджия на планети

Тестова имитация на галактическия транспортен съд PLATO за лов на планети, пуснат на 5 март 2021 година, прекара 17 дни в термална вакуумна камера. Тестването в центъра на ESTEC в Нидерландия възпроизведе планувана работна среда на телескопа в дълбокия космос, на 1,5 милиона км от Земята.

Създаване на разположение

Външна обвивка на робота Robo-C в центъра за моделиране на хуманоидни роботи на „ Promobot “ е основана на 10 март 2021 година Тя показва едно доста по-близко от досегашните по натурализъм човешко лице с киборг кожа, съвсем неразпознаваема от човешката.

„ Promobot “ започва център за произвеждане и развиване на човекоподобни роботи, както и лаборатория, създаваща реалистична изкуствена кожа, в далекоизточния град Владивосток. Основан през 2015 година в град Перм, „ Promobot “ е най-големият производител на самостоятелни сервизни роботи в Европа. 40 страни употребяват роботите на „ Promobots “ като админи, уредници, консултанти, водачи и защита, с цел да заменят или добавят човешките чиновници. Основната цел на клона на компанията във Владивосток е да направи човекоподобните роботи освен реалистични, само че и привлекателни.

Вечеря навън на 50 м над земята

Хора вечеряха за първи път към маса, окачена на кран на 50 метра над земята, в ресторанта „ Dinner in the Sky “ (Вечеря в небето) в емирството на Персийския залив, на 11 март 2021 година

Детектори за подводни неутрино

Подготовка за гала по стартирането на дълбокия подводен неутринен телескоп „ Baikal Gigaton Volume Detector “ (Baikal-GVD), издигнат на езерото Байкал, бе осъществена на 13 март 2021 година Проектът е ориентиран към проучване на потока от високоенергийни галактически частици неутрино и търсене на техните източници. Телескопът е инсталиран на 3,5 км от брега в езерото Байкал, Русия, на дълбочината 750-1 300 м.

Летящо такси

Пилот предприе полет с първообраз на летящо такси по време на тестване в Москва на 16 март 2021 година Руският разработчик на пътнически безпилотни летателни апарати „ Hoversurf “ тества своето безпилотно такси Hover, летящо транспортно средство, което може да лети 30 минути с едно зареждане на височина 150 метра. То може да транспортира пасажери и товари до 300 кг на разстояние до 100 километра със скорост 200 километра в час. Компанията се стреми тези коли да проработят до 2025.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР