С продукцията на цял цех за торти трябваше да се

...
С продукцията на цял цех за торти трябваше да се
Коментари Харесай

240 торти на матурата по математика в 7. клас

С продукцията на цялостен завод за торти трябваше да се оправят през днешния ден седмокласниците на националното външно оценяване по математика. Задача от втория модул ги принуди да пресмятат какъв брой бройки ще останат от 240, в случай че се продаде избран %.

Реших 22 от 23, излезе удовлетворен седмокласник от СУ „ Св. Паисий Хилендарски “.

С последната задача, която е геометрична, не могла да се оправи дори отличничката на 7. В Диляна, на която другояче никое изискване не й се опира. И връстниците й си отдъхнаха, че и те не са се справили чак толкоз зле. Момче даже описа, че сутринта татко му се пошегувал с него: „ Матурите са най-трудното, гледай тях да оправиш, другото към този момент го съсипа… “.

Залогът на националните външни оценения по български език и литература, и по математика е висок, тъй като резултатите са решаващи за приема в гимназиите и могат да обезпечат място в мечтана паралелка. На Диляна й трябват безусловно високи оценки и на двата изпита, с цел да успее да откри място в испанска паралелка в ЕГ „ Иван Вазов “. Често се случва там да бъде признат седмокласникът с най-голям бал в акцията в цялата Пловдивска област.

Марио Кулев също се готвил интензивно по математика, като ходил и на частни уроци, само че за него най-голяма тежест ще има оценката от изпит по изобразяване на 1 юли, тъй като ще кандидатства в Художествената гимназия. На националните външни оценения е значимо единствено да не падне под избран предел, който е заложен в изискванията за банкет в компетентност „ Рекламна графика “ там. Занимава се също с анимация и комикси.

Киро също се насочва в сходна област – графичен дизайн. Надява се балът да му стигне, с цел да се класира в новата паралелка, която се разкрива в неговото учебно заведение.

Марта Топалова излезе от теста с чувството, че се е справила с математиката, откакто също ходила при частен преподавател. Тя пък се цели в компютърна компетентност в Професионалната гимназия по битова техника.

Независимо от това какъв брой съумяха да стигнат до правилен отговор, всеобщо седмокласниците пробваха силите си на втория модул, в който са трите най-трудни задания.

Резултатите би трябвало да станат ясни до 28 юни, след което съгласно тях седмокласниците ще подреждат желанията си в документите за кандидатстване. Тази година главно обучение в Пловдивска област приключват 5852 възпитаници.

Снимка: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР