С прискърбие ви съобщаваме, че днес, 7 февруари 2021 година,

...
С прискърбие ви съобщаваме, че днес, 7 февруари 2021 година,
Коментари Харесай

Скръбна вест – почина един от най-добрите спортни фотографи на България Иван Йочев

С огорчение ви оповестяваме, че през днешния ден, 7 февруари 2021 година, на 49-годишна възраст ни напусна обичаният ни сътрудник и фотограф на Sportal.bg Иван Йочев.

Един от най-хубавите спортни фотографи в България през последните 30 години напусна този свят без време.

Иван Йочев е запечатал посредством фотосите си исторически за България мигове и персони в последния четвърт век. Неговите фотоси са употребени от международните организации Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от доста от водещите спортни издания в Европа. През годините Йочев работи за вестниците " 24 часа " и " 7 дни спорт ", както и за Sportal.bg.

Това лято на 2 юни Ванката, който постоянно бе ухилен и душата на редакцията, реализира една от фантазиите си и направи авторската фотоизложба в София, която бе показана от " София – европейска столица на спорта " и Българския олимпийски комитет (БОК).

Сред присъстващите бяха великите спортни персони Стефка Костадинова, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Васил Етрополски, Димитър Пенев, Ренета Камберова, Живко Вангелов и други Сред гостите блестяха и трите надарени девойки - лица на " София – евростолица на спорта " Християна Тодорова, Александра Фейгин и Йоана Илиева, на които бяха отдадени специфични пана от изявите им като поведенчески модели и образци за подрастващите в самодейността.

Екипът на Sportal.bg изрича своите дълбоки и най-искрени съболезнования на околните на Иван Йочев!

Ванка, липсваш ни!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР