С присъствието си в Егейско море НАТО допринася за изпълнението

...
С присъствието си в Егейско море НАТО допринася за изпълнението
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО помага за намаляване на наплива на мигранти през Егейско море

С наличието си в Егейско море НАТО способства за осъществяването на съглашението сред Европейския съюз и Турция за прекъсване на напора на незаконни мигранти, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за гръцката организация АНА-МПА.

Столтенберг посочи, че по данни на Организация на обединените нации наличието на кораби на НАТО в Егейско море след 2016 година е довело до доста понижаване на незаконните прекосявания на мигранти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Присъствието на НАТО оказва помощ за откриването на плавателни съдове с незаконни мигранти. Когато виждат лодки с мигранти, корабите на алианса уведомяват гръцката брегова защита, турските управляващи и европейската гранична работа Фронтекс, сподели Столтенберг. Той добави, че наличието на НАТО в Егейско море способства и за усилване на съдействието сред Гърция и Турция, както и сред Турция и Фронтекс, което е изключително значимо за оправянето със обстановката с мигрантите, счита Столтенберг.

Генералният секретар на алианса изрази угриженост от турско-гръцките връзки и случаите в Егейско море, само че акцентира, че техните различия би трябвало да се вземат решение с разговор сред двете страни, които са членки на НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР