С предложените за обществено обсъждане териториални планове за справедлив преход

...
С предложените за обществено обсъждане териториални планове за справедлив преход
Коментари Харесай

Стара Загора, Перник и Кюстендил губят 20 000 работни места

С препоръчаните за публично разискване териториални проекти за обективен преход в трите въглищни региона на страната - Стара Загора, Перник и Кюстендил са директно застрашени 20 000 работни места, а индиректно засегнатите ще са над 80 000 души.

Това сподели за Българското национално радио ръководителят на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ Валентин Вълчев.

Заради противоречие с проектите, структури на КНСБ и на Конфедерация на труда " Подкрепа " оповестиха, че миньори и енергетици излизат на 19-и септември на народен протестен митинг-шествие в София за опазване на въгледобива:

" Виждаме единствено загуба на работна ръка, на финансови средства и не е показано по какъв начин ще се преодолеят.

Няма гаранция за енергийната ни самостоятелност и националната сигурност на България.

Не виждаме правдивост, няма равномерен преход. Говори се за понижаване на мощности, а отсреща единствено пожелания. Няма нищо съответно от страна на заложените ограничения в тези териториални проекти. Хората не виждат бъдеще, желаят да защитят работните си места и приходите.

Къде ще отидат? Къде ще работят? Как ще устоят деца?

Нищо няма в тези териториални проекти! ".

Валентин Вълчев добави, че на 14 септември следва публичното разискване на териториалния проект за обективен преход на Стара Загора, откакто към този момент завършиха полемиките по проектите за другите два района. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР