С предизборни нагласи управляващите във Великобритания консерватори започнаха годишната си

...
С предизборни нагласи управляващите във Великобритания консерватори започнаха годишната си
Коментари Харесай

Джонсън решен да не отлага Брекзит

С предизборни настройки ръководещите във Англия консерватори започнаха годишната си партийна конференция в Манчестър. Посланията на торите са за повече пари за опазване на здравето, обучение и запазване на публичния ред.


Премиерът Борис Джонсън дава обещание големи вложения след Брекзит. Той е безапелационен, че публичното напрежение към напускането на Европейски Съюз може да спадне единствено в случай че не се стигне до следващо отсрочване и Брекзит стане факт на 31 октомври.

С крясъци " Защо излъга Народното събрание, Борис? Защо излъга кралицата? " беше посрещнат министър председателят Джонсън в Манчестър. На референдума преди 3 години там гласоподаваха с огромно болшинство срещу Брекзит.

Пред Би Би Си Джонсън отхвърли обвиняванията, че насажда език на омразата и разделя нацията. Премиерът съобщи, че няма да подава оставка и че ще изведе Англия от Европейския съюз без отсрочване, само че не посочи по какъв начин би заобиколил " пораженческия ", както го назовава той - закон, задължаващ го да изиска пролонгация, в случай че до 19 октомври няма ново съглашение с Евросъюза.

Борис Джонсън, министър-председател на Англия: " Чувствам се виновен да си свърша работата - Брекзит на 31 октомври, с цел да продължи страната напред! "

Камарата на общините няма да стопира работа поради конференцията на торите и в сряда на Джонсън може да се наложи да избира дали да произнася програмна тирада в Манчестър или да се яви в Лондон за парламентарен надзор. Премиерът нито отхвърли, нито удостовери информация на " Сънди таймс ", че се е извинил на кралицата за противозаконното разформироване на Народното събрание при започване на месеца.

Но във връзка изказванията за спор на ползи с публични поръчки по време на кметските му години в Лондон Борис Джонсън беше безапелационен - всичко е било в цялостно сходство с разпоредбите!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР