С празника 1 май и с наближаването на летния сезон

...
С празника 1 май и с наближаването на летния сезон
Коментари Харесай

Румънци се оплакват от наши тол инспектори, били жертва на злоупотреби

С празника 1 май и с наближаването на летния сезон от ден на ден румънци избират България или минават през нея на път за Гърция. Някои от тях обаче се оплакват от държанието на управляващите в прилежащата страна. Недоволни настояват, че стават жертви на злоупотреби от страна на инспекторите, които ревизират водачите за винетки, написа в своя обява вестник “Адевърул ”.

Такъв е казусът на Лиляна Чобану от Румъния, която споделя своята история на страницата във Facebook “Пътуване в България ” (Travel in Bulgaria - Călător în Bulgaria). Жената твърди, че е била незаслужено санкционирана в България. Когато се връща към Румъния на 1 май, покрай Русе, я стопира полицейски екип. Туристката твърди, че по облеклата и автомобила нямало ясна маркировка и не знае дали са били тол инстеркори.

“Поискаха документите на колата, а след това и доказателство, че съм платила винетката. И тук пристигна “изненадата ”. Констатираха, че регистрационния номер не е въведен вярно и ме глобиха със 70 евро. Искам да знам дали съм направил нещо неприятно или просто някакви " органи " ме “убодоха ” с доста хъс ”, пита дамата във Facebook.

Тя добавя, че не й е бил написан протокол, нито е получила касова записка за издадената санкция. “Мисля, че ме изсмукаха на макс. А след мен бяха спрени и други транспортни средства с румънски номера “, написа Лиляна Чобану. Споделената от нея история провокира вълна от реакции в обществените мрежи.

“Купих уикенд винетка, която важи от петък в 12:00 до неделя в 24:00 и влязох в България в 11.00. Спряха ме и ми демонстрираха фотография с часа на влизане в България. Глобиха ме. Бяха прави ”, разяснява Вали Мунтяну.

Анонимен консуматор с псевдоним “Турист дилетант ” отбелязва, че дамата евентуално си е закупила винетката онлайн и не е избрала вярно Румъния като страна на генезис на автомобила. Дори в случай че регистрационният номер е бил запълнен вярно, тя е била в нарушаване. “В такива случаи системата не валидира винетката, която сте закупили, и заради тази причина сте били глобени ”, прецизира потребителят, представен от Българска телеграфна агенция. 

Друг член в групата - Михай Харбуз разяснява, че множеството румънци позволяват неточност, като избират България за страна на регистрация на автомобила. “Никой не ви желае злото в България. Навсякъде има закони и в случай че не ги спазваш, си плащаш. Никой не ви хвърля пирони по пътя, няма подправени служители на реда, не се крадат коли, никой не желае да ви измами повече от Румъния “, написа Харбуз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР