С празнично шествие и концерт в читалище Петко Р. Славейков“

...
С празнично шествие и концерт в читалище Петко Р. Славейков“
Коментари Харесай

Раздадоха „зелени награди“ за празника на район „Вл. Варненчик“

С празнично шествие и концерт в читалище „ Петко Р. Славейков “ регион „ Владислав Варненчик “ означи своя празник точно на Деня на Св. Св. Константин и Елена.

„ Радвам се, че и тази година дружно споделяме празника “, обърна се към хората в читалището кметът на Община Варна Иван Портних. Той напомни, че вложенията в региона са значим приоритет за общината и се осъществят годишно.

„ Ремонтирахме всички съществени пътни артерии, обновихме парка, построихме нова ясла, а ОДЗ 11 бе ремонтирано и разширено. Продължаваме все по този начин интензивно да работим дружно с районния кмет Николай Костадинов.

Част от просветителната инфраструктура, включена в капиталовата стратегия на Община Варна, се осъществя тук – ремонтираме Първо ОУ, предстоят поправки на СУ „ П.К. Яворов “ и на детска градина „ Първи юни “.

Готов е планът за нов съвременен многофункционален състезателен комплекс, който ще предлага опция за футбол, волейбол, баскетбол, ще има скейтпарк, алея за ролери и тичане, тенис корт. На финала е и планът за обновяването на IV микрорайон, както и планът за Кайсиева градина.

На територията на региона е и пробивът на бул. „ Сливница “, който следва да бъде осъществен и който ще обезпечава бърза връзка с автомагистралата “, сподели кметът Иван Портних. Той благодари на хората за положителния разговор и съдействие.

Тържеството продължи с музикална стратегия и връчване на награди на спечелилите в състезанието за най-красиво озеленено междублоково пространство - „ Пъстро и основано с обич “. Най-голяма поддръжка във фейсбук получиха жителите на бл. 204, вх. 3; бл. 32, вх. 2 и бл. 404, вх. 14. Наградите на кмета на регион „ Вл. Варненчик “ бяха в 5 катерогии.

Най-добро декоративно оформление завоюва бл. 230, вх. 4; Най-добро художествено осъществяване: Бл. 36, вх. 1; Най-добро самостоятелно осъществяване: Бл. 7, вх. 13;

Най-професионално осъществяване: Бл. 408, вх. 18; Най–зелено, огромно и целогодишно поддържано предблоково пространство - Бл. 302, вх. 10 и 11.

Сред гостите на събитието бяха Даниела Панайотова, зам.-кмет на регион Аспарухово, общинските съветници Марица Гърдева и Николай Георгиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР