С появата си в НС главният прокурор Иван Гешев каза

...
С появата си в НС главният прокурор Иван Гешев каза
Коментари Харесай

Шефът на правната комисия: Гешев ни каза не смейте да ме викате повече

С появяването си в Народно събрание основният прокурор Иван Гешев сподели “не смейте да ме викате повече”. Такъв прочит на чуването му в комисията по конституционни и правни въпроси прави ръководителят ѝ Андрей Михайлов от “Има подобен народ”(ИТН).

" Не смейте да ме викате повече в Комисията по конституционни и правни въпроси! Основанието, на което ме извикахте ще бъде атакувано в Конституционния съд, по този начин щото вие да не можете да ме викате повече на подобен вид чувания в Народното събрание! ". Това съобщи пред БНР Андрей Михайлов. Той акцентира, че това, което се видя в комисията, е един вежлив, само че завоалиран звук.

" Това, което ни сподели Гешев, е безспорната самодостатъчност на прокуратурата.... Това крие риск да се трансформира в самостойна и безконтролна ", разяснява още той и съобщи, че поражда и въпрос защо ни е подобен основен прокурор, който е единствено административен началник и не може да каже нищо на народните представители.

В четвъртък. С очевидно досада и индиферентен тип, той избегна отговори на множеството въпроси, повтаряйки опорките си, че от него нищо не зависи, не е задължен да се осведоми за съответни каузи, нито пък може да пита прокурорите за следствия, тъй като би се намесил в работата им нелегално. Обясни пред депутатите, че бил извикан по неотложност, прекъснал отпуската си и пътувал часове наред за чуването, за което от прокуратурата авансово предизвестиха, че ще бъде в прорез с конституцията.

Тогава Гешев се закани, че ще изиска от Конституционния съд да анулира опцията депутатите да го викат, тъй като това му приличало на парламентарен надзор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР