С повече от 1.5 милиона произведени автомобила и 43 награди, получени

...
С повече от 1.5 милиона произведени
автомобила и 43 награди, получени
Коментари Харесай

НОВА ГАМА PEUGEOT 308

С повече от 1.5 милиона произведени автомобила и 43 награди, получени в целия свят, PEUGEOT 308 е определен за Автомобил на годината при лансирането си, както PEUGEOT 3008 и 208.

Защото предлагането в компактния сегмент непрестанно се развива, защото еталонът остава пример, PEUGEOT 308 продължава своята история на триумфа с няколко забележителни разработки. Сред тях са нов цвят "vertigo blue " и нови алуминиеви джанти. В интериора, таблото е оборудвано със 100% цифров PEUGEOT i-Cockpit®, както и централен капацитивен екран с гланцово покритие.

Сред най-хубавите в C сегмента по отношение на динамичността и съотношението комфорт/пътно държание, PEUGEOT 308 предлага двигатели с вътрешно горене от последно поколение и гама системи в помощ на водача, присъщи за по-високите сегменти.

PEUGEOT 308 вкарва нова конструкция на гамата с 3 равнища на съоръжение, като всяко от тях е с пакет в допълнение съоръжение.

ЧИСТ ДИЗАЙН

PEUGEOT 308 се отличава с балансирани пропорции и в двата силуета, хечбек и комби. Силуетът на автомобила, който отразява в оптималната степен механиката, създава чувство за издръжливост и динамичност. През 2020 година, каросерията придобива и нов цвят: трислойният наследник Vertigo.

На равнище Allure, опционалните 16-инчови джанти ZYRCON имат резултат „ елмаз “.
Най-високите равнища на съоръжение имат достъп до опцията Black pack, която дава възможност да се сменят по-голямата част от хромираните елементи с черен емайл:
предна решетка и предно лого на лъва,
контура на мигачите и фаровете за мъгла,
лайсните на страничните стъкла,
18-цолови алуминиеви джанти с ефект „ елмаз “ в Sapphire Black или лак Black Mist,
рейки на покрива за комби версията.

ЧИСТО УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО
Защото примерът постоянно ще е пример, PEUGEOT 308 предлага съответствие комфорт / пътно поведение на най-високо равнище в компактния сегмент и в двата силуета, хечбек и комби.
Неразделна част от удоволствието от шофирането, което Марката цени високо, PEUGEOT 308 е оборудван с цифров PEUGEOT i-Cockpit®. В центъра му е 10-инчов дигитален панел с висока резолюция. Този инструментален панел включва последните графични разработки от новите PEUGEOT 208 & PEUGEOT 2008. Централният сензорен и капацитивен екран включва гланцово покритие следвайки образеца на последното потомство смарт телефони.
Cвързването на смарт телефона с автомобила е важно за доста клиенти. PEUGEOT 308 ползва функцията Mirror Screen, която позволява дублиране на екрана на смарт телефона на сензорния екран на автомобила. Това triple play предложение (в взаимозависимост от версията) e съвместимо с протоколите Mirrorlink®, Android Auto™ и Apple Carplay™. 3D навигацията включва гласово ръководство. Интуитивно и свързано с TomTom® Traffic, то позволява оптимизиране на пътуванията спрямо пътната конюнктура в действително време. Предупреждението за рискови зони е включено гратис (в взаимозависимост от страната).

PEUGEOT 308 включва цялостна гама системи в помощ на лидера от най-ново потомство, характерни за високите сегменти:
Адаптивен автопилот с функционалност Stop & Go (при автоматизирана скоростна кутия) или функция 30 км/ч (при механична скоростна кутия) с регулируема конфигурация за дистанция сред колите,
Visiopark с 180° камера за назад виждане и функция Park Assist. Проследява свободните паркоместа и поема кормилото вместо водача при маневриране,
последно потомство автоматизирана спирачка за сигурност (засича пешеходци и колоездачи денем и нощта, при скорост от 5 км/ч до 140 км/ч според от версията) и предизвестие за риск от сблъсък,
предупреждение при несъзнателно секване на пътната маркировка с промяна при скорост над 65 км/ч,
предупреждение за бдителността на водача, което засича бдителността на водача при дълго шофиране и скорост над 65 км/ч, анализирайки микро придвижванията на волана,
Автоматични адаптивни дълги светлини,
разширено познаване на пътни знаци (знак STOP & възбрана за вход),
система за интензивно следене на мъртвата зона (с промяна на траекторията). Тази функция е налична при скорост над 12 км/ч,
електрическа ръчна спирачка.

ЧИСТА ЕФЕКТИВНОСТ
PEUGEOT 308 има ефикасни бензинови и дизелови двигатели с CO2 излъчвания от 95 г/км. Те са стандартизирани съгласно протокола WLTP в съответствие с регулациите Euro 6.

Бензинови мотори, 3-цилиндъра, 1.2 л:
PureTech 110 S&S MT6,
PureTech 130 S&S MT6 или EAT8.

Дизелови мотори, 4-цилиндъра, 1.5 л:
BlueHDi 100 S&S MT6,
BlueHDi 130 S&S MT6 или EAT8.

Спортната версия PEUGEOT 308 GTi е налична с 4-цилиндров, 1,6 л мотор с 263 конски сили и въртящ миг 340 Nm. Благодарение на стойността на CO2 излъчванията (169 г/км WLTP) и отличното си съответствие мощност-тегло, този състезателен автомобил е едно от най-добрите оферти в сегмента.

НОВА ЛИНИЯ
PEUGEOT 308 хечбек и комби вкарват ново препозициониране във връзка с дизайн и съоръжение, което ще бъде наложено във всички бъдещи лансирания на Марката. Това улеснява разбирането на търговската оферта от страна на клиентите и обогатява равнищата на оборудване. Новата конструкция е основана на 3 равнища на съоръжение. Всяко от тях може да бъде допълнено от приблизително равнище, наречено "Pack " (с изключение на GTi), за да покрие потребностите на клиентите, които търсят по-голям комфорт и хармония. Това надграждане е показано, както следва:
Active Pack  Active + Mirror Screen / електрически сгъваеми огледала/ фарове за мъгла,
Allure Pack  Allure + безконтактен достъп и стартиране / адаптивен автопилот,
GT Pack  GT + 18‘ алуминиеви джанти/ алуминиеви рейки на покрива за SW.

Всички версии на PEUGEOT 308 оферират достъп до цифрово радио (или DAB) и са обогатени със общоприетоо съоръжение на всяко равнище:
Active: двузонов климатроник / пакед видимост / заден парктроник,
Allure: safety plus pack,
Allure Pack: drive assist pack / безконтактен достъп и стартиране,
GT: driver sport pack.

PEUGEOT 308 & PEUGEOT 308 SW се създават в завода в Сошо, Франция.

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР