С построяването на база на Марс трябва да се заемат

...
С построяването на база на Марс трябва да се заемат
Коментари Харесай

Руски специалисти: Усвояването на Марс трябва да започнат роботи, а не хора

С построяването на база на Марс би трябвало да се заемат роботи, а не хора. За хората тази задача ще е прекомерно рискована, съобщи ТАСС. Това съобщи Евгений Дудоров, изпълнителен шеф на научно-производственото обединяване "Андроидна техника ", което сътвори новия съветски човекоподобен робот Фьодор.

"Мисията на Марс е извънредно рискована за индивида. Затова си коства да се употребяват роботехнически комплекси, с цел да се сътвори инфраструктура, да се произведат детайли за изграждане на пространства и за рандеман на потребни изкопаеми ", означи Дудоров.

По думите му, няма да е допустимо всичко, което е нужно за производството, да бъде доставено на друга планета благодарение на ракета-носител. Затова той предлага на Марс или други планети да бъдат изпратени роботехнически комплекси, които да основат инфраструктура. Едва по-късно ще може там да дойдат хора, счита Дудоров.

През месец юли м.г. бе оповестено, че през 2022 година пръв на борда на новия галактически транспортен съд "Федерация " ще полети роботът Фьодор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР