С последния филм на Вим Вендерс за папа Франциск беше

...
С последния филм на Вим Вендерс за папа Франциск беше
Коментари Харесай

Филм на Вендерс за папа Франциск откри пролетния семестър на Европейското кино

С последния филм на Вим Вендерс за папа Франциск беше открит пролетния учебен срок на Европейското кино за учащи. Програмата е част от " София филм фест ", а сътрудник е Столична община.


Целта на програмата е да предизвика полемика измежду младите като показа водещи заглавия от европейския киноафиш.
Стефан Прохоров, режисьор: След като гледа кино лентата всеки един от нашите фенове има едно даже по-голяма опция, а точно да дискутира своя филм със своите връстници и с някоя от доста специфичните персони, които ние каним за тези полемики.
Европейското кино за учащи продължава до 17 юни и включва още осем заглавия. София беше определена за град на киното на ЮНЕСКО.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ние поддържаме всички фестивали в София, към този момент поддържаме пет фестивала в това число и самодейността Европейско кино за учащи в границите на тазгодишното издание на " София филм фест ". По-малко от два месеца преди идването на папа Франциск в София, нашите младежи ще имат опция да видят този филм.
Началото през днешния ден сложи самият Вим Вендерс, който показа посредством видеобръщение своя филм за Франциск - първият папа от Америка.

Вим Вендерс, режисьор: Аз имах невероятната привилегия да направя филм не за папа Франциск, а с него. Срещнах се с него четири пъти, всякога за цяла заран и говорихме за всичко в продължение на осем часа. И знам, че това може да бъде огромен опит за вас и съм благополучен че ще прекарате идващите 90 минути в наличието на папа Франциск.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР