С поредица от научни форуми и тържествени събития Медицинският университет

...
С поредица от научни форуми и тържествени събития Медицинският университет
Коментари Харесай

Медицинският университет в Плевен отбелязва 48 години от основаването си

С поредност от научни конгреси и тържествени събития Медицинският университет в Плевен ще означи 48 години от основаването си, осведомят от образователното заведение. 

Всяка година в навечерието на 1 ноември – Денят на българските будители – МУ-Плевен отбелязва " рождената дата " на висшето учебно заведение. На 31 октомври 1974 година се е състояло тържественото разкриване на Медицинския факултет в град Плевен за първия випуск от 240 първокурсници, студенти по медицина.

На 31 октомври 2022 година във връзка 48-та годишнина от основаването на висшето учебно заведение ще се организира церемониален научен съвет с гала по награждаване на преподаватели, израснали в академичното си развиване. За миналата една година общо 33 представители на академичната общественост са придобили научни степени и са заели университетски длъжности. Те ще бъдат удостоени с плакети от ректора проф. доктор Добромир Димитров за академичното си развиване.

Тази година във връзка своята годишнина висшето учебно заведение провежда два научни форума. На 27 октомври 2022 година се открива ХХ Юбилейна национална научна сесия за студенти и преподаватели под наслов " Традиции и провокации " със специфичното присъединяване на Института по математика и информатика на Българска академия на науките.

Второто научно събитие е новаторският юношески конгрес EIT Health I-Days, който ще се открие на 31 октомври 2022 година Целта на форума е да промотира създаването на нововъведения в областта на медицината. Програмата включва образование по предприемачество, лекции от сполучливи бизнесмени, фокусирани в областта на цифровото опазване на здравето и съревнование сред студентски екипи за намиране на най-иновативните решения по действителни бизнес проблеми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР