С писмо до представителите на Народното събрание, гражданите от протеста,

...
С писмо до представителите на Народното събрание, гражданите от протеста,
Коментари Харесай

Протестиращи питат дали Борисов е получил израелско гражданство с писмо до НС

С писмо до представителите на Народното събрание, жителите от митинга, посочил себе си Áгора, питат дали министър председателят в оставка Бойко Борисов е получил израелско поданство. Писмото следва да бъде входирано в Народното събрание, а до медиите то бе изпратено от архимандрит Дионисий.
Публикуваме настояванията на протестиращите:
 Дончева: Бойко Борисов е несъответстващ Дончева: Бойко Борисов е несъответстващ
Бойко Борисов е несъответстващ, по тази причина изнася тази цялата дрънканица от думи. Причината е, че тези хора не могат да одобряват, че ние не сме на...
" По мотив известие на Регистъра на публичните поръчки за оповестяване на такава от страна на Прокуратурата на Република България за възобновяване автопарка на Бюрото за отбрана при Главния прокурор за 25 леки коли, възлизащи на обща стойност към 1 млн. лева, както и по отношение на признатата към този момент отчетност на основния прокурор пред Народно събрание, само че главно и в допълнение на заведените от нас в Деловодството на Народно събрание с вх. N: АД-1194-2/19.04.2021 година претенции за промени в Закона за отбрана на лицата, застрашени по отношение на наказателно произвеждане (ЗЗЛЗВНП), настояваме и за следното:
Да бъдат осъществени нормативни промени в от ЗЗЛЗВНП, посредством които Специалната отбрана по смисъла на този Закон да се реализира от Бюрото по отбрана при Министъра на правораздаването, а не при Главния прокурор, както е все още.
Основния ни мотив за тази смяна се постанова преди всичко заради събитието, че държавното обвиняване, което се явява страна в процеса, има цялостен надзор над предпазените очевидци, което е неприемливо при воденето на обективен развой в една правова страна.
На второ място следва да посочим, че концепцията на законодателя е посредством въпросното Бюро да се охраняват очевидци по наказателни каузи, като провежда извеждането им в чужбина, промяна на самоличността им или в по-леки случаи - физическа защита в страната, която концепция беше опорочена от властовите упоритости на сегашния основен прокурор Иван Гешев за основаване на персонална преторианска армия, като с няколко нормативни промени, функционалността по отбрана на очевидци се трансформира във второстепенна за сметка на тази по защита на прокурори и следователи, само че най-много на самия основен прокурор. Нещо повече - тежко въоръжени чиновници на Бюрото могат да бъдат видяни на акциите на Прокуратурата, без да е ясна тъкмо ролята им. Така да вземем за пример, същите охранители участваха в спецакцията в Президентството, когато бяха претърсени няколко кабинета, а чиновниците на Бюрото бяха забелязани да изнасят папки с документи. Твърди се, че с изключение на за гардове, те се употребяват и за поемни лица.
 Борисов от вкъщи си: Връщаме мандата на президента (ВИДЕО) Борисов от вкъщи си: Връщаме мандата на президента (ВИДЕО)
Връщаме мандата за сформиране на държавно управление - т.е. препоръчаният с първия мандат кабинет няма да бъде подложен на гласоподаване в парламен...
Поради всичко това, ние жителите - протестиращи към този момент съвсем 10 месеца против ръководството на Борисов и основния прокурор Гешев, настояваме Бюрото за отбрана да бъде извадено от юрисдикцията на основния прокурор и да бъде върнато към министъра на правораздаването, както и да се създадат съответните промени, тъй че Бюрото да извършва единствено и само функционалности по отбрана на очевидци, а не да дублира охранителни функционалности, като да вземем за пример тези на НСО, имаща ангажимент към защитата на основния прокурор към момента! Това е въпрос на едноактно решение на Народно събрание. Иначе, ние си оставаме с настояването, което е от компетенцията на Велико Народно заседание за унищожаване ролята, функционалността и длъжността “Главен прокурор на Република България ”, както е било от Освобождението до 1947-ма година ", пишат протестиращите в писмото си до ръководителите на парламентарните групи в Народното събрание.
" В първия работен ден от актуалната 2021-ва година ние, протестиращите жители, отправихме питане до Посолството на Държавата Израел в България, само че защото не сме получили какъвто и да е отговор, то настояваме Народното събрание на Република България като Върховен орган на държавната власт да насочи питане с посочен от Парламента период дали министър-председателят в оставка, в отпуск и в болничен Бойко Борисов е получил израелско поданство. Награден ли е от Правителството на Държавата Израел Бойко Борисов с израелски паспорт, удостоверяващ добито второ поданство за заслуги, каквато респект Държавата Израел оказва на свои партньорски държавни ръководители на други страни, само че каквато е неприемлива за Българския министър-председател, според Конституцията на нашата Родина? ", питат още от митинга в своето писмо.
" Настояваме Народното събрание на Република България, избрало в предходното си издание сегашния Министър-председател в оставка, в отпуск и в болничен Бойко Борисов да изиска от същият да даде в 5-дневен период на Българския парламент стенограма от извършения на 19-ти април т.г. (понеделник) телефонен диалог сред него като държавен началник и Реджеп Тайип Ердоган – Президент на Република Турция, с цел да се откри кой на кого е позвънил и с изключение на оповестените в общественото пространство известия за следизборни поздравления отправяни ли са някакви прошения или оферти от страна на Българския министър председател към Турския президент и има ли въпроси, отнасящи се до националната сигурност на Република България, които имат касателство и към идващия Министерски съвет ", желаят от митинга.
" Съгласно Декларацията за Чиста и Свята Република на Протеста, призната на 19-ти февруари т.г.,представена на Президента на Републиката и импортирана също и в Деловодството на Народното събрание незабавно в първия ден на неговото 45-то конституиране настояваме за едноактно решение на 45-тото Общински народен съвет за изключително прибързано преустановяване пълномощията и мандата на Сотир Цацаров като Председател на КП КОНПИ, като персонаж, ползващ се с крайното голямо публично съмнение и трансформирал антикорупционния орган в бухалка против съперниците на отиващия си режим. Народно събрание да дефинира който откри за подобаващ да извършва краткотрайно функционалностите на посочената нагоре служба до момента в който се произнесе за бъдещето на на този орган. Това е в синхрон с предложевието за Законопроект на ПГ на Демократична България, предусещащ разформироването на това звено. Краткостта на тази процедура обуславя и по-сериозното отношение, изискващо и повече парламентарно време ", приключва писмото на протестиращите. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР