С пет мерки за финансиране на проектни предложения за подобряване

...
С пет мерки за финансиране на проектни предложения за подобряване
Коментари Харесай

Стартира кампания за финансиране на проекти по „Красива България“ за 2024 година

С пет ограничения за финансиране на планови оферти за възстановяване на публичната среда и обществената инфраструктура и обезпечаване на налична среда в публични здания започва акцията на план „ Красива България ” към Министерството на труда и обществената политика /МТСП/ за 2024 година Това оповестиха от ведомството. 

Най-желаната мярка – М01-01 „ Осигуряване на налична среда на публични здания ”, става годишна и към този момент няма да зависи от наличния финансов запас . По нея ще се финансират строително-монтажни/ремонтни работи за изграждане/поставяне на рампа и/или подемна платформа, и/или асансьор. Ще се отпускат и средства за съпътстващи действия за обезпечаване на наличен маршрут за превъзмогване на разнообразни равнища в здания.

Разработена е и нова мярка – М02-03 „ Подобряване на просветителната инфраструктура в професионалните гимназии, предоставящи дуална система на образование и/или предпазени от страната специалности от специалности ”. Тя е ориентирана към възстановяване на просветителната среда посредством въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на постройките, основаване на налична архитектурна среда, рационализация и възобновяване на сградния фонд и дворните пространства.

И през 2024 година по „ Красива България ” ще се съфинансират планове по обичайните ограничения М01 „ Подобряване на публичната среда в обитаемоте места ”, М02 „ Подобряване на обществената инфраструктура ” и М02-01 „ Подобряване на обществените услуги за резидентна грижа и обезпечаване на заслон ”.

За първи път се позволява кандидатстване с един обект по две ограничения , като едната наложително е М01-01 „ Осигуряване на налична среда на публични здания “. При планови оферти, които са със стойност за строително-монтажни/ремонтни работи над 250 000 лева с Данък добавена стойност, наложително се планува използване на мярка М03 „ Професионално образование за придобиване на подготовка ”.

По план „ Красива България “ възможни претенденти за финансиране са общините, регионалните шефове, държавните институции и контролните органи, които са притежатели на обектите, включени в плановите оферти. Документи се подават до 15 март . Целта е посредством осъществяването на плановете да се обезпечат условия за по-качествено обслужване на жителите в обществени здания, в това число и със статут на недвижима културна полезност , в областта на образованието, опазването на здравето, обществените услуги, културата, спорта, както и да се усъвършенства работната среда в тях.

По мярка М01-01 „ Осигуряване на налична среда на публични здания ” ще се финансират планове с общ бюджет сред 50 000 лева и 180 000 лева По останалите четири ограничения ще се отпускат средства за оферти с обща стойност от 80 000 лева до 500 000 лева . Подробна информация за изискванията за кандидатстване, размерите на възможно финансиране от „ Красива България “ и съфинансиране от претендентите за всяка обособена мярка може да се откри в интернет страницата на Министерството на труда и обществената политика, в рубриката Проект „ Красива България ”.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР