С първа копка бе даден стартът на изграждането на компостиращата

...
С първа копка бе даден стартът на изграждането на компостиращата
Коментари Харесай

Направиха първа копка на строителството на компостиращата инстлация в Лом /снимки/

С първа копка бе даден стартът на построяването на компостиращата инстлация в Лом, оповестиха от управата в града.
„ Радвам се, че извършване този публично важен план, чиято цел е да понижи количеството депонирани биоразградими боклуци на територията на общината посредством разделно събиране и производството на компост. Пожелавам противоречива работа на строителите и екипа по ръководство на плана. “, сподели кметът доктор Георги Гаврилов.
Компостиращата апаратура ще бъде построена на повърхност от 16 467 кв. м. в местността „ Под шосето “ край кв. "Моминброд ". Ще бъдат обезпечени и нужната техника и контейнери за въвеждане на системата за разделно събиране и превозване до инсталацията на събраните биоразградими боклуци. Проектът ще способства и за възстановяване на ресурсната успеваемост, като в следствие от инвестицията отпадъкът ще се трансформира в запас - компост. Инсталацията е с потенциал над 3 000 тона годишно и ще обслужва близо 25 000 поданици.
Общата стойност на плана е 3 213 756 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 2 410 619 лева eвропейско и национално финансиране, а съфинансирането от Община Лом е в размер на 803 137 лева Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Околна среда " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски структурни и капиталови фондове.
Изпълнител на плана "Инженеринг /проектиране и строителство/ на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и/или биоразградими боклуци “ е „ Инфраструктурно строителство “ АД - София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР