С отлично спускане във втория манш на слалома за Световната

...
С отлично спускане във втория манш на слалома за Световната
Коментари Харесай

Петра Влъхова бе най-бърза на слалом в Кранска гора

С чудесно втурване във втория манш на слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кранска гора (Словения) носителката на огромния бистър глобус Петра Влъхова записа пета победа в шест старта в дисциплината от началото на сезона.

Словачката бе втора след първото минаване, само че във второто не изпита усложнения и заличи пасива си от 0.08 сек по отношение на лидерката Уенди Холденер (Швейцария), която още веднъж се размина с първата си победа. Все отново швейцарката приключи втора, а тройката бе запълнена от шведката Ана Свен-Ларсон, която остана на 1.06 сек зад Влъхова.

С петата си победа словачката се приближава извънредно доста до дребния глобус, защото преднината ѝ по отношение на втората в подреждането Микаела Шифрин е цели 240 точки при оставащи три старта до края на сезона. Американката позволи нетипична за нея неточност и не съумя да приключи надпреварата. Трета в дисциплината на 19 точки зад Шифрин е Холденер.

В генералното нареждане за Световната купа водач с 886 точки остава Шифрин, втора с 831 т. е настоящата носителка на огромния глобус Влъхова, а трета с 657 е София Годжа. Италианската специалистка в скоростните дисциплини предстоящо не започва в днешния слалом.

Програмата на Световната купа при дамите продължава във вторник с нощния слалом в Шладминг (Австрия(, който автентично трябваше да се организира във Флахау, само че ограниченията против COVID-19 в Залцбург направиха това невероятно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР