С откриване на изложба, посветена на 130 години от рождението

...
С откриване на изложба, посветена на 130 години от рождението
Коментари Харесай

С изложба за Багряна започна „Южна пролет

С разкриване на галерия, отдадена на 130 години от рождението на Елисавета Багряна, стартира 51-то издание на хасковските Литературни дни „ Южна пролет “. С изложбата, подредена във фоайето на РИМ-Хасково, гостува Националният книжовен музей.

Експозицията „ Как ще спреш ти мене волната… “ включва 21 пана и бе показана от шефа на Националния книжовен музей Атанас Капралов.

Поздравявам уредниците на Литературни дни „ Южна пролет “ в лицето на Община Хасково за това, че съхраняват и надграждат този празник на словото и творчеството. Вярвам, че точно от „ Южна пролет “ ще тръгнат новите модерни огромни поети “, сподели той.


Автор на изложбата е Катя Зографова,която е и създател на биографичната книга за Багряна " Играещата със стихиите ". Тя акцентира, че това е третата сходна и най-пълна галерия, която включва нови и непознати досега страни от живота и творчеството на огромната българска поетеса.
Експозицията ще остане във фоайето на РИМ – Хасково до 18 май и може да бъде разагледана от всички, които демонстрират интерес.

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева акцентира, че гостуването на изложбата в Хасково е висока оценка за значимостта на „ Южна пролет “ и предложения всички
поданици и посетители да се включат в деянията от програмата на литературните дни.

Официалното им откриванеи запалването на символичния им огън е от 18 ч. през днешния ден пред хасковския спектакъл. Веднага по-късно ще бъде показана антологията „ Спектър на земните звуци “, авечерта ще продължи с концерт на дует „ Шик “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР