С около 30 процента се очаква да поскъпне питейната вода

...
С около 30 процента се очаква да поскъпне питейната вода
Коментари Харесай

Водата в Перник се очаква да поскъпне с 30%


С към 30 % се чака да нарастне питейната вода в Перник от следващата година. Увеличението на цената е заложено в бизнесплана на ВиК, а окончателното решение ще бъде на КЕВР, заяви БНР.

Поскъпването е неизбежно и е обвързвано с фрапантно увеличените като цяло на разноски в работата на сдружението, сподели шефът на ВиК Перник Борислав Иванов и добави:

" В момента работим по остарелия бизнес проект с цени на тока от 190 лева Той сега е 450 и всеки ден върви в разнообразни направления. Горивото и материалите – всичко е по-скъпо. Като се плануват и 15% нарастване на заплатите, по този начин както е контрактувано със синдикатите…Не може всичко друго да нараства и ние да вървим със старите цени, при изискване, че и ние имаме разноски, и ние имаме отговорности, които няма по какъв начин да покриваме, тъй като нямаме различен източник на средства, с изключение на от продажбата на вода. Друго нещо, което въздейства много на цената, е и инвестицията, която се прави за водния цикъл. Няма по какъв начин съфинансиращата част, тези 10 %, които са на ВиК, да не бъдат включени в цената на водата ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР