С около 20 процента се очаква да поскъпне застраховката Гражданска

...
С около 20 процента се очаква да поскъпне застраховката Гражданска
Коментари Харесай

Гражданска отговорност ще поскъпне с 20% до края на годината

С към 20 % се чака да нарастне застраховката „ Гражданска отговорност ” до края на годината. Според разбор на Комисията за финансов контрол събраните награди за 2017-а година за колите, камионите и рейсовете не са задоволителни, с цел да покрият разноските на застрахователите.

С днешна дата единствено в границите на 2018-а застрахователите усилиха цените си с към 25%, предава Нова телевизия, Обещаната система „ бонус-малус ”, при която съзнателните водачи ще заплащат по-малко, остава към момента план. Очаква се през септември Комисията за финансов контрол, Министерството на вътрешните работи и транспортното министерство да изберат един от 11-те разновидността, препоръчани от наетия преди година съветник.

В момента междинната награда за лек автомобил е към 200 лв., до края на годината може да доближи до 240 лева Средната изплатена рекламация за леките коли е 1362 лева за имуществена вреда и 57 748 лв. за неимуществена.

Изчисленията на Комисията за финансов контрол демонстрират, че има риск от забележителна загуба за 2017 година - 65 млн. лева може да не стигнат, с цел да се покрият предявените искания за леки и лекотоварни коли до 5 тона. В предходните 5 години дефицит не е имало.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР