С огромно мнозинство Американската филмова академия изключи от състава си

...
С огромно мнозинство Американската филмова академия изключи от състава си
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн разжалван от Американската филмова академия, разследват 3 нови сигнала срещу него

С голямо болшинство Американската кино академия изключи от състава си американският продуцент Харви Уайнстийн, против който към този момент има десетки тъжби и сигнали за полов тормоз и обезчестяване от известни кино актриси, предаде CNN.

Повече от две трети от 54-членния директорски съвет на академията са дали своят вот за незабавното премахване на Уайнстийн, считан до неотдавна за един от " Кралете на Холивуд ". Франция пък има намерение да го лиши от присъденото му през 2012 година най-високо отличие - френския Орден на Почетния легион, чийто джентълмен е от 2012 година

След гласуването Американската кино академия излезе със особено изказване. " Ние вършим това не просто да се разграничим от някого, който не заслужава уважението на сътрудниците си, само че и да отправим обръщение, че ерата на волно незнание и срамно съучастничество в полово хищническо държание и тормоз на работното място в нашата промишленост е завършила. Този случай е надълбоко притеснителен проблем, който няма място в нашето общество. ", се споделя в посланието.

Академията декларира още, че ще " работи за основаване на етични стандарти за държание, които се чака да бъдат спазвани от всички членове на академията. "

Междувременно стана ясно, че английската полиция проверява три нови сигнала за полово нахлуване, подадени против Уайнстийн , съобщи Асошиейтед прес.

Лондонската полиция съобщи, че и трите сигнала са подадени от една и съща жена, която била жертва на полово нахлуване през 2010 година, 2011 година и 2015 година, само че отхвърли да заяви името извършителя, защото към момента не са му повдигнати обвинявания. Полицията обаче посочи, че става дума за същия човек, против който бяха подадени сигнали за полово нахлуване в сряда, които също се разследват. Британски медии напомнят, че в сряда, 54-годишната английска актриса Лизет Антъни разгласи, че е съобщила в полицията, че Харви Уайнстийн я е изнасилил в Лондон в края на 80-те години.

Списъкът с актриси и служителки в киноиндустрията, обвиняващи Уайнстийн в полов тормоз непрестанно пораства и към този момент близо 30 дами, измежду които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Леа Сейду и Кара Делевин споделиха за неприлични оферти, нежелателен физически контакт и конфликти, които са имали с могъщия холивудски продуцент Уайнстийн в интервал от три десетилетия. Четири от тях го упрекват в обезчестяване, в случай че се брои и изказването на актрисата Роуз Макгауън в " Туитър ". Тя бе една от първите, създали признания пред " Ню Йорк таймс " - един от двата вестника, от които потеглиха разкритията за абсурда, вземащ все по-застрашителни размери. В обществените мрежи се разяснява, че повода Макгауън да не говори открито в публикациите до момента е извънсъдебно съглашение, подписано с Уайнстийн преди време. Снощи стана известно, че нюйоркската полиция ще проверява сходно обвиняване против него от 2004 година

Най-търсените и най-споделяните фотоси в последните дни в обществените мрежи са разнообразни фрагменти от кино министър председатели, награди и афтър празненства, в които Уайстийн е бил основен воин и не е пропущал да подчертае в кадър, че е значим детайл от светския, артистичния и даже политическия хайлайф в Съединени американски щати. Към част от тях върви и упрекът " Мнозина знаеха, само че си мълчаха... "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР