С огромен скандал започна световното първенство по плуване в Южна

...
С огромен скандал започна световното първенство по плуване в Южна
Коментари Харесай

"Дрогиран безсрамник" разрази скандал на световното по плуване

С голям скандал стартира международното състезание по плуване в Южна Корея. Представителят на Австралия Мак Хортън, който приключи на второ място в дисциплината 400 м свободен жанр, отхвърли да се качи на почетната стълбичка.

Причината е спечелилият - Сун Ян от Китай, който се пребори за своята четвърта международна купа. Австралиецът стигна даже по-далеч и назова своя съперник " дрогиран нахалник ", а на общата фотография на медалистите отхвърли да театралничи.



Причината за гнева на олимпийския първенец от Рио Хортън е отводът на интернационалната федерация да накаже Ян. Преди месец китаецът не беше открит в дома си за допинг инспекция. Той е бил предизвестен от съответните органи, само че по-късно е престанал да подвига телефона си. Въпреки явното нарушаване на антидопинговите правила, Ян беше осъден единствено с неодобрение и не се стигна до възбрана да взе участие на надпревари.

Това не е първото сходно нарушение на китаеца. През 2014 година той получи 3-месечна възбрана да взе участие в надпревари, откакто беше махленски в приложимост на неразрешени субстанции.

Съперничеството сред Ян и Хортън датира от няколко години. Самият китаец постоянно взе участие и в други дисциплини - 200, 800 и 1500 метра свободен жанр.

След демонстрацията на австралиеца той съобщи, че това е проява на пренебрежение към целия китайски народ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР