С оглед новите реалности и предизвикателства Комитетът за наблюдение на

...
С оглед новите реалности и предизвикателства Комитетът за наблюдение на
Коментари Харесай

Над 100 000 ученици с допълнителна социално-психологическа подкрепа по проект на МОН


С оглед новите действителности и провокации Комитетът за наблюдаване на програмата утвърди нови действия, които ще бъдат осъществени до края на годината. Те включват тренинги за социално-психологическа поддръжка при разнообразни типове спешни обстановки. Предвидените действия са директно свързани както с предварителна защита, по този начин и превъзмогване на отрицателните последствия от претърпени рецесии и основаване на положителна среда в учебните заведения, която е причина за по-висока мотивация за учене и по-добри просветителни резултати. В учебните заведения ще могат да се реализират образования от външни експерти, подкрепени от класните ръководители. Тренингите могат да включват поддръжка и дейности при възможни случаи на пандемии и постпандемични положения, опасност от тероризъм в учебните заведения, поддръжка при възможни случаи на принуждение, поддръжка при положения на изострено възприятие за опасност на живота, бедствия и други Новата активност ще се осъществя пилотно в учебни заведения с нововъведения в гражданското обучение, като концепцията е положителните практики да бъдат въведени и приложени и в останалите просветителни институции. Освен учениците ще бъдат подкрепени и над 2 000 педагогичен експерти и повече от 60 000 фамилии на учащите се.

По плана ще бъде подкрепено и включването на възпитаници от непознати просветителни системи в учебната мрежа в страната, които в резултат на рецесии се постанова да мигрират, да се завръщат в България или да търсят леговище. Ще се изготви на методика за преподаване на български език на такива възпитаници, както и видео-учебно пособие - самоучител по български език. 1 500 учители от областите с централизация на възпитаници от непознати страни през последната образователна година ще минат през специфични образования за работа с тях. Ще продължи и опцията за в допълнение образование по български език в детските градини. До в този момент тази поддръжка беше осъществена по план " Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение " като основа за прекосяването в учебно обучение.
Ще бъдат обезпечени и средства за хонорари на наетия досега педагогичен и непедагогически личен състав в детските градини по план " Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение " и финансиране на спомагателни образования по български език за децата от предучилищна възраст.

Предвидена е и нова активност ориентирана към интензивна работа с родители на деца от предучилищна възраст за понижаване на риска от прибързано отпадане от просветителната система.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР