С официални церемонии „Рязане на лента” и пресконференция Община Панагюрище

...
С официални церемонии „Рязане на лента” и пресконференция Община Панагюрище
Коментари Харесай

Откриха обновената сграда на Община Панагюрище

С публични церемонии „ Рязане на лента” и конференция Община Панагюрище завърши план: „ Ремонт и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и налична среда в постройката на Община Панагюрище “, част от Инвестиционната стратегия за осъществяване на Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на община Панагюрище 2014-2020 година.

Участници в събитието бяха господин Христо Калоянов – ръководител на Общински съвет – Панагюрище, господин Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, госпожа Галина Матанова – заместник-кмет „ Хуманитарни действия “,г-жа Таня Ненкова - секретар на община Панагюреще, господин Марин Вулев – шеф на „ Водоснабдяване и канализация - П” ЕООД, господин Димитър Юнаков – „ Саграда “ ООД, арх. Никола Бояджиев – началник на плана, членове на екипа по плана, чиновници на локалната администрация, жители и медии.

Преди да бъде изпълнен ритуалът по формалното разкриване на обновената административна постройка, одобрение към всички присъстващи насочи господин Никола Белишки, като заключи изгодите от цялостното осъществяване на плана.

След церемонията „ Рязане на лента” в постройката на Община Панагюрище се състоя заключителна конференция. По време на нея ръководителят на плана арх. Никола Бояджиев показа презентация със заложените цели и постигнатите резултати.



Проект „ Ремонт и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и налична среда в постройката на Община Панагюрище “ се осъществя по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, предпочитана ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “. Проектът е на обща стойност 1 815 800, 00 лв., от които: 1 543 430, 00 лв. са предоставени като безплатна финансова помощ от Европейския фонд за районно развиване, а останалата част – 272 370, 00 лв. – национално финансиране.

Планираните действия бяха ориентирани към повишение на енергийната успеваемост в административната постройка на Община Пангюрище, понижаване на годишното ползване на първична сила и понижаване излъчванията на парникови газове, възстановяване работната среда и обезпечаване на налична среда.

В резултат на осъществяването на дейностите постройката на Община Панагюрище изцяло промени образа си и стана конкурентна на европейските стандарти и условия.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР