С очилата за добавена реалност хората могат да се ръководят

...
Коментари Харесай

Добавената реалност навлезе в решенията на TeamViewer


С очилата за добавена действителност хората могат да се управляват в работата си от 3D холограми и гласови указания, подавани отдалечено (снимка: Рада Станева / TechNews.bg)

За продуктите с добавена действителност до наскоро се приемаше, че са в областта на научната фантастика. Но цифровата промяна промени света и през днешния ден научната фантастика е действителност. Новият модел на работа, който се наложи в изискванията на пандемията от Ковид-19 през последните две години, към този момент е хибриден, тъй като съчетава действия в офиса, в домашни условия и такива посредством далечен достъп. А това изисква прилагане на разнообразни устройства от всяка точка на света чрез технологии за връзка и връзка. Такива благоприятни условия предлага през днешния ден виртуалната действителност, съобщи Марта Рос, управител пазари за Централна и Източна Европа в TeamViewer , на конференция в София, проведена от дистрибутора на решения за киберсигурност Инфодизайн България и негови сътрудници.

TeamViewer предлага решенията си на пазара у нас към този момент седма година, само че в този момент за първи път компанията направи публична премиера на портфолиото си от решения за далечен достъп и ръководство пред българска публика. Софтуерът на TeamViewer е необятно публикуван в света и стана още по-популярен през последните две години в изискванията на Ковид. Пандемията, въпреки това, подтиква развиването на артикули и решения за виртуална действителност и така наречен добавена действителност, която изисква приложимост на специфичните „ умни ” очила. Използването им към този момент е мощно застъпено в решенията на TeamViewer.

„ Смесената действителност е среда, която работи с холограми, тя е занимателна като забавление, само че технологията намира приложение и в разнообразни промишлености. В света към 80 % от работещите са заети с действия отвън офисите. А посредством „ умните ” очила служащите могат да получават елементарни гласови указания и да следват плануваните задания за деня ”, описа Марта Рос в лекция на двудневната конференция на – единствен дистрибутор на TeamViewer за България.

TeamViewer развива няколко групи софтуерни решения, като преди всичко са продуктите за далечен достъп и поддръжка. От две години този вид облачно-базирани решения, включително TeamViewer Tensor и технологиите за отдалечено ръководство и бекъп, са налични и в България посредством партньорството с дистрибутора Инфодизайн, което датира от 2017 година

В ръководството на клубния стадион на Манчестър Юнайтед, да вземем за пример, технологията на TeamViewer се употребява за ръководство на системата за напояване на терена. От мениджмънта на клуба регистрират, че вследствие на внедряването са реализирани към 60 на 100 понижение на разноските, а времето за поддръжка на терена е кратко с 83 %. Все по-значимо е и приложението на решенията за далечен достъп в областта на опазването на здравето.

TeamViewer Engage е платформа за дигитализиране на процеса на продажби и за връзка на фирмите с техните клиенти. Това опростено решение дава на фирмите и клиентите им благоприятни условия за връзка посредством видеовръзка, е-поща или чат – по този начин клиентът може да получава отдалечено указания и файлове, нужни за работата му.

Платформата TeamViewer Frontline включва модули за образование посредством виртуални 3D модели. С холограми се пресъздават цели заводи, а чрез триизмерното моделиране на машинни и детайли служащите могат да се образоват без да е належащо самите машини да са налични физически. Работникът вижда на специфичните очила дребен екран, който е споделен с мениджъра, и получава указания посредством гласови команди.

Марта Рос, управител пазари за Централна и Източна Европа в TeamViewer, описа за новите технологии, които навлизат в решенията на компанията за далечен достъп и ръководство
(снимка: Рада Станева / TechNews.bg)

В самите очила има вградена камера, която може да сканира баркод – да вземем за пример на избрани пакетирани хранителни артикули, които би трябвало да бъдат доставени. По същия метод могат да се сортират пратките и в куриерските компании. Това опростява работния развой, понижава броя на грешките и форсира работата на хората, които следват указания малко по малко. Значително се улеснява и процесът на образование – той става по-евтин, по-лесен за служащите и по-кратък.

С използването на решенията за добавена действителност една от водещите международни компании от авиосектора е постигнала с 40% по-бърза инспекция, 100% безхартиена документи и нула неточности от ръчно въвеждане на данните. Освен това хората могат свободно да работят с ръцете си, ръководени от 3D холограми и гласови указания.
още по темата
„ Умните ” очила могат да се употребяват и от необучени хора, те ги водят изцяло интуитивно и са лесни за следване. За всеки съответен план TeamViewer предлага очила от разнообразни производители, според от потребностите на клиентите – дали ще се носят през целия ден, да вземем за пример, или единствено час, изясни Рос.

Съществена част от разработките на TeamViewer е фокусирана и върху сигурността на връзката, автоматиката и роботиката, както и с дейностите по понижаване на въглеродните излъчвания. Отдалечената съгласуваност обезпечава ръководство, наблюдаване и надзор и по този метод доста понижава броя на пътуванията и респективно – въглеродните излъчвания, подчертаха от компанията.

Междувременно TeamViewer разгласи Black Friday акция с атрактивни отстъпки за сътрудниците си у нас, която стартира през днешния ден и ще продължи до 18 ноември.

По време на акцията сътрудниците могат да се възползват от извънредни 40% отстъпка посредством дистрибутора за решенията TeamViewer Business, Premium и Corporate licenses, AddONs и Assist AR, както и за прекосяване от Business към Premium/Corporate лицензи. Отстъпката е годна за нови клиенти и е използвана за първата 1 година от лиценза.

Лицензите на TeamViewer са основани за потребностите на всеки консуматор – без значение дали фрийлансър, работещ от у дома, или ИТ админ в границите на огромна компания, подчертаха от разработчика.
11
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР