С обявената в голяма част от България грипна епидемия и

...
С обявената в голяма част от България грипна епидемия и
Коментари Харесай

Проучване: Масово родители разчитат на митове, за да предпазят децата си от настинки

С оповестената в огромна част от България грипна зараза и почивка доста родители търсят всевъзможни способи да предпазят децата си от настинки. Проучване в Съединените щати откри, че множеството родители към момента разчитат на национални схващания и легенди, с цел да предпазят децата си, написа Си Ен Ен.
Грипна почивка в София от на следващия ден Заради грипа в над 1000 учебни заведения в страната няма занятия
Родителите разчитат на препоръки, излъчени от техните родители и баби и дядовци. Например, седем от всеки 10 родители споделят, че не пускат децата си на открито с мокра коса, тъй като ще настинат – разбиране, което не е подкрепено по никакъв метод от науката.

Също по този начин доста от родителите към момента имат вяра, че в случай че децата са изложени на леден въздух или вятър, те безусловно ще се разболеят.

Друго доста публикувано разбиране е, че приема на мултивитамини и хранителни добавки ще предпазят децата от заболявания – нещо, за което няма доказателства, че прави работа. Около 51% от родителите разчитат на този способ.
Д-р Георги Миндов: При първите признаци на грип вземете противовирусен препарат Тези, които се имунизираха преди зимния сезон, не се разболяха, сподели докторът
В същото време обаче множеството родители възпитават децата си в същински потвърдените способи за предварителна защита на заболявания – честото миене на ръце, високата персонална хигиена и отбягване на други заболели.

Проучването открило, че общо 70% от родителите имат вяра в така наречен “фолклорни стратегии”.

“Това са способи, които са познати още от преди откритието, че бактерии и вируси са повода за заболявания у хората. Едно време фамилиите са опитвали всевъзможни способи с вярата да останат здрави”, показват създателите на изследването.

Те разясняват, че всеобщо родителите помнят моментите, в които съгласно тях тези тактики са помогнали, само че не си спомнят многото образци, които потвърждават противоположното.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР