С общо 27 товарни камиона УНИЦЕФ достави животоспасяваща помощ в

...
С общо 27 товарни камиона УНИЦЕФ достави животоспасяваща помощ в
Коментари Харесай

УНИЦЕФ изпрати жизненоважна помощ в Одеса

С общо 27 товарни камиона УНИЦЕФ достави животоспасяваща помощ в Одеса за към 50 000 деца в разкъсваните от войната региони на Южна Украйна, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Доставките в град Одеса включват съоръжение за филтриране на вода, санитарни уреди и консумативи за попречване на болести заради липса на чиста вода и канализация, които са изключително рискови за уязвимите групи от популацията. Около 110 000 души ще бъдат подкрепени с филтри и химикали за обезпечаване на чиста вода, а хигиеничните комплекти ще оказват помощ за поддържането на здравето на 14 000 деца.

„ УНИЦЕФ доставя животоспасяващи доставки до значими региони, в това число Одеса и покрайнините ѝ, с цел да могат да реагират бързо за най-уязвимите фамилии, наранени от продължаващите боеве и бомбардировки в Източна Украйна “, сподели представител на УНИЦЕФ в страната, която на 24 февруари беше нападната на Русия.

Освен в град Одеса, тази помощ ще бъде доставена и в райони, близки до боевете, в това число Николаев, който беше обект на тежки бомбардировки през последните седмици. Освен това доставките ще оказват помощ за възстановяване на изискванията на живот на вътрешно разселени фамилии и деца, доста от които избягаха от засегнатите от войната региони към Одеса.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР