С ново игрище за футбол ще се сдобие ОУ Св.

...
С ново игрище за футбол ще се сдобие ОУ Св.
Коментари Харесай

Училището в Първенец с ново игрище за футбол СНИМКИ

С ново игрище за футбол ще се снабди ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " в с. Първенец. Днес техниката към този момент беше в двора на учебното заведение, а работата по дългочакания състезателен терен стартира още преди празниците.



Кметът на община „ Родопи” Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов и ръководителят на Общински съвет „ Родопи” Георги Цанков сложиха началото на строителните действия с гала по „ първа копка”. Домакин на събитието беше кметът на Първенец Ренета Плевнелиева.

„ След доста очакване, още една наша цел ще се извърши. Започна построяването на неестествен футболен терен в селото “, разяснява кметът Павел Михайлов. „ Както съм казвал и преди – инвестицията в децата и в младежите е най-доброто нещо, което може да прави всеки един от нас. Осигурявайки достъпа на подрастващите до стадиони и уреди за спорт, ние влагаме и в тяхното здраве “, сподели Михайлов.

Той благодари и на заместник-кметовете Владимир Маринов, Борислав Инчев и Неази Таир, за поддръжката, с която се осъществят плановете в община „ Родопи”.

Началото на строителните действия стартира с благослов, а отец Ерм поръси с вода от китка здравец началото на строителните действия.

Децата от 4 и 5 клас, които първи ще се възползват от новото игрище, бяха най-развълнувани от събитието.



„ Чакаме това игрище към този момент три години. Сега, в случай че желаеме да играем футбол, би трябвало да вървим в Пловдив. Тук е рисково и може да се нараним”, споделиха децата.

Футболното игрище ще е с размери 18 на 36 метра. Теренът ще бъде затрупан с изкуствена тревна настилка и оборудван с две футболни порти. Игрището ще разполага с мрежи и осветяване.

Средствата са обезпечени от общинския бюджет и са на стойност близо 100 хиляди лв..

През тази година община „ Родопи” ще вложи още 117 хиляди лв. за създаване на ново улично осветяване в Първенец, предоставено е планиране на площада в центъра на селото и на стадиона за общата сума от 45 хиляди лв., чака се и държавна помощ за моста над река Върлешница.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР