С новият си сингъл Вековна гора“ Графа изпраща послания и

...
С новият си сингъл Вековна гора“ Графа изпраща послания и
Коментари Харесай

Графа съчетава традиция и съвремие във „Вековна гора“ с „Мистерията на българските гласове“

С новият си сингъл „ Вековна гора “ Графа изпраща послания и споделя любовта си към България, като разпростира целия си креативен капацитет и реформаторски нюх. За епичното звучене на песента голям принос има присъединяване на фамозния по целия свят женски хор „ Мистерията на българските гласове “.

Във „ Вековна гора “ Влади Ампов комбинира неравноделен темп и електронни звуци, както и семпли с обичайни принадлежности – гайда, кавал. Той е създател на музиката, текста, аранжимента и вокалните хорови линии на песента. Сам записва всички китарни и синтезаторни партии, а непредвидената колаборация с именития ни хор основава чувството за полет, безвремие и хубост.

„ Избрах да остана тук, да създавам тук, да бленувам тук, да основа семейство тук, тъй като обичам страната си! – откровено споделя един от най-хубавите български артисти и добавя – Благодарен съм, че се допрях до гения и професионализма на диригента Дора Христова и Мистерията на българските гласове. “

Идеята за визуализацията на видеоклипа и неговата реализация са на режисьора Драго Шолев, който с присъщото му професионално любознание от известно време учи възходящата роля на изкуствения разсъдък в основаването на видеопродукции. Когато чува „ Вековна гора “ Шолев незабавно схваща, че песента заслужава видеоклип без аналог. Ритъма, тепмото и структурата ѝ идеално пасват на концепцията му за основаване на визуализация благодарение на най-новите стратегии с изкуствен интелект. Екипът на Зографик Филмс работи два месеца и употребява общо 10 разнообразни типа програмен продукт – четири типичен стратегии за видео постпродукция и шест AI инструмента, с цел да ни придвижи в една различна галактика, в която се срещат традицията и бъдещето, натуралното и синтетичното, естественото и свръхестественото. Образите на Графа и Мистерията на българските гласове също са генерирани от изкуствения разсъдък, те излизат от общоприетите рамки и носят в себе си чувството за чудо, заложено в основите на българския фолклор.

Песента „ Вековна гора “ е пилотният сингъл от идния да излезе тази година едноименен албум на Влади Ампов – Графа. Почитателите на артиста и създател на едни от най-големите модерни шлагери чакат с неспокойствие новата му продукция, за която няма подозрение, че бързо ще доближи платинения статут на предходния му албум „ Страничен наблюдаващ “ (2019 г.).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР